Sveika mityba - kelias į sveiką ir laimingą gyvenimą

Nepaliaujamai artėja vasara, o su ja ir merginų dūsavimai dėl figūros. Vienos nori sulieknėti, turėti gražią figūrą, kad nuvažiavus prie jūros nebūtų gėda ir nereikėtų pilvo uždengus vaikščiot, na, o kitos arba nieko nedaro, arba turi greitą medžiagų apykaitą, tad ir sportuot nereikia. Išties, merginos imasi visokiausių drastiškų priemonių - nuo įvairių dietų iki visiško badavimo, tačiau niekada nerasi nieko geriau už sveiką mitybą. Sveika mityba ir sveikas gyvenimo būdas, gali atstoti visas alinančias dietas, todėl aš jums pasiūlysiu keletą receptų.

PUSRYČIAI

Pusryčiai - svarbiausia dienos dalis, tačiau dažnai pusryčiams skiriame mažiausiai dėmesio, dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui tokių, kaip tingėjimas atsikelti anksčiau. Tačiau reikėtų save prisiversti ryte bent truputį pavalgyti ir netingėti pasidaryti pusryčių.

1.Tiems, kas mėgsta sumuštinius:
  •  Avokadas + fetos sūris + granata
  • Įvairios uogos + baziliko lapeliai + kreminis sūris
  • Ananaso gabaliukai + varškės sūris + graikiniai riešutai
  • Mangas + mozzarelos sūris + tarkuota citrinos žievelė
  • Rūkyta lašiša + agurkas + kreminis sūrelis
2. Mėgstantiems saldžius pusryčius:
  1. Bananą perpjaukite per pusę, užtepkite riešutų sviesto, užpilkite medaus, užberkite riešutų, razinų, džiovintų vaisių pagal skonį.
  2. Tortiliją aptepkite riešutų sviestu, supjaustykite bananą griežinėliais, juos sudėkite ant riešutų sviestu apteptos tortilijos, užberkite šokolado gabaliukų, tortiliją perlenkite ir apkepkite keptuvėje tol, kol gražiai apskrus.


PIETŪS

Makaronai su vištiena

Reikės:
Vištienos krūtinėlės
Druskos
Pipirų
Makaronų
Vyšninių pomidorų
Šviežio baziliko
Parmezano sūrio (Lietuvoje, bent Klaipėdoje, tokio nerandu, tačiau lietuviškas atitikmuo yra "Džiugo" sūris)






Gaminimas :
Vištienos krūtinėlę apibarstykite ir ištrinkite su druska ir pipirais, tuomet iškepkite ją ant vidutinės ugnies. Iškepus krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Makaronus išvirkite, o tam, kad jie nesuliptų, verdant į vandenį įpilkit aliejaus. Dideliame inde sumaišykit makaronus su vištiena, sudėkite vyšninius pomidorus, baziliką bei užbarstykite sūrio.

Jautiena su brokoliais

Reikės:
2/3 stiklinės sojų padažo
1/2 stiklinės vištienos sultinio
1/4 stiklinės medaus
2 valg.šaukšt. ryžių acto
2 valg.šaukšt. rudojo cukraus
3 skiltelių česnako
1 valg.šaukšt. sezamų aliejaus
1 valg.šaukšt. kukurūzų miltų
1 arb.šaukštelį malto imbiero
1/4 arb.šaukštelio maltų raudonųjų pipirų miltelių
1 valg.šaukšt. alyvuogių aliejaus
0,5 kg jautienos
1 brokolio

Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite sojos padažą, vištienos sultinį, medų, ryžių actą, cukrų, česnaką, sezamų aliejų, kukurūzų miltus, imbierą, paprikų miltelius ir 1/4 stiklinės vandens. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, ten iškepkite jautieną, įdėkite brokolius bei supilkite prieš tai padarytą mišinį iš likusių produktų, tuomet pakepkite dar 3-4 minutes.

VAKARIENĖ

Lašiša su medaus - sojų padažu

Įkaitinkite orkaitę. Sumaišykite 1/2 valg.šaukštą medaus su 1/2 valg. šaukštu sojų padažo. Į 100g lašišos įtrinkite druskos ir pipirų, tuomet kepkite orkaitėje 5 minutes. Užpilkite padažą ir kepkite dar 2-5 minutes. Patiekite su ryžiais.


Sveikai maitintis reikėtų ne tik artėjant vasaros sezonui, tačiau visus metus, nes tai ne tik padeda turėti gražią figūrą, tačiau ir stiprina imunitetą. Taigi, valgykit sveikai, sportuokit ir būkit gražios visus metus!


8 Komentarai

  1. Labas, man patiko tavo darbas, bet gal daugiau receptu galejaji ikelti? Noreciau daugiau tokio tipo straipsniu :) Ar negaletumet ikelti straipsnio apie pavyzdziui ka veikt pavasari sarasa?

    AtsakytiPanaikinti
  2. įdėta mažai darbo. straipsnis trumpas, neišpildytas, išsidėstymas taip patkliuvo, tačiau kad ir kaip ten bebūtų man labai patiko tavo receptas su bananu. ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Maniau, kad straipsnis bus tikra įkvėpimo bomba. Deja, bet iki jos dar trūksta.
    Įžangoje pernelyg ilgi sakiniai ir tokie "sunkūs", siūlyčiau paieškoti lengvesnių, žaismingesnių sakinių struktūrų. Galbūt tai atpirktų ir teksto trūkumą. Idėjos išties geros ir man nos patiko,bet manes neįtikinai, kad tai sveika. Tai tebuvo receptai, be to, vakarienei norėjosi platesnio pasirinkimo. :)
    Taigi ačiū ir sėkmės!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Straipsnis manęs nesužavėjo, nors receptai patiko. Ir įžanga, ir pabaiga nerišlios, sunkios; kaip neskanus patiekalas. Pasirodė, kad pastangų įdėta mažai, rašyta be meilės. Na, bet sėkmės toliau!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Patys receptai-puikūs, tiesiog motyvuoja pereiti prie sveikos mitybos. Bet pats straipsnis reikalauja daugiau pastangų, jų čia matosi labai jau mažai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Pritarsiu visoms viršuje rašiusioms merginoms. Turi suprasti, kad įdėti receptų neužtenka. Reikia sugebėt juos ir apipavidalint. Parašyt kažką. Na bet ačiū. Receptai įdomūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Sveika mityba ir riešutų sviestas? Hm, kiek girdėjau, tas riešutų sviestas tikra cukraus bomba, o cukrus tikrai neįeina į sveiko maisto sąrašą.
    Šiaip straipsnis neblogas, įdomūs receptai, šaunu!

    AtsakytiPanaikinti
  8. bananai tai kazkas tobulo... siek tiek pasigedau receptu, bet visa kita - puiku

    AtsakytiPanaikinti