10 dalykų, kuriuos privalai padaryti pavasarį

Nors ir nelabai aukštai, nors ir nelabai karšta, tačiau saulė jau vis dažniau ridinėjasi horizontu. Kylantis rusvas termometro stulpelis ir paukščių čiulbesys praneša, kad pavasaris ne tik kalendoriuje ir ne tik mūsų širdyse. Pavasaris šiemet kaip niekad punktualus ir džentelmeniškai nevėluoja. Taip pat kaip šilti orai sugrįžta į mūsų kiemus, mums irgi reikia sušilti ir atsikratyti tingulio, susikaustymo, blogos nuotaikos ir monotonijos. Teoriškai mes turime 3 mėnesius pavasario, tačiau praktiškai tikrasis pavasaris tęsiasi maždaug vieną, vieną su trupučiu mėnesio. Vėliau, kai jau išdygsta žolė ir išsprogsta medžiai, savo žingsnius paspartina vasara ir pakeičia pavasarį. Tad turime visai nedaug laiko, o padaryti turime tiek daug! 



  1. Pavasario tvarkymasis. Susitvarkyk viską: telefone peržiūrėk kontaktus, nuotraukas, sms žinutes, aplankalus, įsikelk naujos ir ištrink jau nusibodusią muziką. Kompiuteryje praskriek pro aplankalus, ištrink šlamštą. Susitvarkyk ir spintą, senus ir nenešiojamus drabužius išmesk arba kam nors atiduok. Galų gale paaukok labdarai, jeigu jie dar yra tinkami nešioti. Darbastalį, stalčius, spinteles taip pat susitvarkyk ir nepamiršk nuvalyti dulkių nuo suvenyrų lentynose. 
  2. Tempk namo pražydusias pavasario gėles. Ir ne tik. Jau tuoj pradės sprogti beržų lapai, tad pamerk jų šakelių vazoje ir pasidėk ant stalo. Šakeles keisk rastomis pievos gėlėmis, žolelėmis, kvepiančiais žiedais. O jeigu tavo aplinkoje nėra žalumos, būtinai nueik į parduotuvę ir nusipirk kad ir pigiausių žydinčių gėlyčių vazone. 
  3. Savanoriauk. Nebūtinai eiti į tam tikras įstaigas ir dalinti seneliams sriubas, jeigu tam neturi jokios galimybės. Gali paprasčiausiai pasisiūlyti šiandien iššluoti laiptinę ar padėti kaimynei, kuri visad vargsta eidama link pašto dėžutės. 
  4. Kuo daugiau būk gryname ore. Užsisėdėti kambaryje neverta nei vienu metų laiku, tačiau pavasarį - ypač. Na ir kas, kad šiandien telkšo balos ir purvas limpa prie batų - niekada nepajusi pavasario grožio ir skanaus šviežio oro, jeigu lindėsi kambaryje. Beje, laikas išsitraukti garaže dulkantį dviratį ir leistis į kelionę. Jeigu mėgsti skaityti, knygas taip pat skaityk lauke ant supynių, gurkšnodama savo mėgstamiausias sultis iš taurės (tai padės pasijusti ypatingai). 
  5. Apkabink 100 žmonių. Tau tik atrodo, kad šimto žmonių niekaip nerasi, kadangi turi keletą draugų, mamą, tėtį ir šunį. Iš tiesų mes sutinkame labai daug žmonių, ką lemia tiesiog atsitiktinumai, tad išsisukinėti neverta. Kokia nauda? Kai apkabinsi bent pusę šio skaičiaus žmonių, pati suprasi ir kitiems pasakysi. Nenustebčiau, jeigu po šio iššūkio surastum ir savo princą ant balto žirgo. Tai įmanoma maždaug 49%, kadangi apytiksliai būtent tiek vaikinų tu apkabinsi. Kažkuris rankų apsivijimas aplink kūną gali būti laimingas. 
  6. Pasikeisk. Nesvarbu, ką nuspręsi keisti: šukuoseną, antakių formą, lūpdažio spalvą ar pižamą, o gal charakterį ar kambarį. Svarbiausia, kad būtent pavasarį atsinaujintum kartu su gamta. Kad pabustum ir pažvelgtum į viską naujomis akimis. 
  7. Vesk savo gerų darbų sąrašą. Kai susitvarkysi stalčiukus ir lentynas, tikrai rasi atliekamų ir jau senai pamirštų sąsiuvinių ar užrašų knygelių. Neišmesk jų, bet taip pat neguldyk vėl atgal į stalčių - vesk savo gerų darbų sąrašą. Pavyzdžiui, šiandien išgėrei daug daugiau vandens, negu įprastai - užsirašyk. Vakar neprašyta suplovei indus už mamą - užrašyk. Priėmei pavasario 10 dalykų, kuriuos turi padaryti - užrašyk. 
  8. Eik į žygį, pikniką arba įkurk stovyklą. Tačiau neužsibūk iki vėlumos, kadangi žvarbus vėjas it koks vaiduoklis išlenda naktį, o jei tave jis perpūs, pavasarį teks leisti lovoje su termometru pažastyje ir neskania arbata. O jeigu tam galimybių tiesiog nėra, pasiimk mėgstamus žurnalus, pilną indą vaisių ir su mėgstamu pledu eik į balkoną. 
  9. Pasidaryk fotosesiją sau arba draugei. Bundanti gamta - puikus fonas nuotraukoms. Šylantis oras - puiki sąlyga išsitraukti senai pamirštas gėlėtas sukneles. O jeigu jau pakeitei šukuoseną, tai kaip gi neįamžinti? Būtinai reikia papildyti asmeninių nuotraukų albumą. 
  10. Būk pozityvi. Taip, be šypsenos ir gerų minčių neapsieisi, todėl nusiteik kiekvieną rytą iš lovos išlipti reikiama koja ir ne taip jautriai reaguoti į neklausiančius plaukus.
Dešimt dalykų jau baigiasi, tačiau būtų labai nuostabu, jeigu juos pratęstum iki dvidešimties ar daugiau pagal savo norus ir galimybes. Nebūk abejinga ir šalta, nes žiema ir šis "stiliukas" jau baigėsi ir yra visiškai nebemadingas. ☺

8 Komentarai

  1. O šitie man patiko. Pagaliau kažkas parašė patarimus, vertus pavasario :-)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mmm, geras.
    Gražūs paveiksliukai (nežinau kaip kitaip pavadint :D) ir GERAI parašytas tekstas.
    Kaip visada. :p
    Spaudžiu tau pelės mygtuką. :DD

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, mergikės. Tuos paveiksliukus galite vadinti iliustracijomis, ikonelėmis, grafiniais elementais, piešinukais ar tais pačiais paveiksliukais. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. :-D Ir ė, gali spaust man ranką, nes jos yra vietoj, pelės mygtukai neužaugę dar. :-D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Kaip mane motyvuoja tokie straipsniai.. Suteikia kažkokio įkvėpimo, ateina dar didesnis noras kažką nuveikt įdomaus ir naudingo. Labai patiko, pakišai vieną gerą mintį :D Tik būtų buvę dar maloniau skaityt, jei už lango išties būtų pavasaris, nes pavyzdžiui pas mus šiandien visą dieną snigo :(

    AtsakytiPanaikinti
  5. o pas mane saulė švietė, tik va vakarop pradėjo snaigės leistis. ;-(

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai patiko šis įrašas :)

    http://astadek.blogspot.com/

    AtsakytiPanaikinti
  7. Velniškai geras straipsnis! Beje, tariu širdingą ačiū :) Pavasaris taps dar įdomesnis!

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū už puikų straipsnį :) labai patiko

    AtsakytiPanaikinti