Įstabiausi viešbučiai

Turbūt daugumai jūsų yra tekę nakvoti viešbučiuose. Ir turbūt didžioji dalis jų buvo paprasti keliaaukščiai namai, su prabangiu interjeru ir lauko baseinu. O ar esate buvusios kokiame nors kitokiame viešbutyje? Pavyzdžiui, tokiame, kuris plūduriuoja ant vandens? Sakysite, ne, nes tokių nėra? Ką gi, klystate. Skaitykite straipsnį ir sužinosite apie tokius viešbučius, kurių kainos kosminės, tačiau aplinka — irgi nežemiška.

Burdž Al Arabas

Kur? Dubajuje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose.
Kiek kainuoja? 741 — 14518 EUR už parą.
Aprašymas: Burdž al Arabas pastatytas dirbtinėje saloje ir yra burlaivio formos, tad atrodo lyg jis plauktų Arabijos įlankoje už beveik 300 metrų nuo kranto. Viešbučio aukštis maždaug 300 metrų. Šis neįtikėtinas statinys atviroje jūroje iš vidaus spindi aukso lakštais dengtomis sienomis, turi įspūdingą jūros gėrybių restoraną, kuriame stovi milžiniškas akvariumas, tad atrodo, lyg pietautum vandens gelmėje. O jeigu kam dar per mažai vandens, netoliese yra įrengtas nemokamas „Wild Wadi“ vandens parkas.

Magiškas kalnų viešbutis

Kur? Puerto Fui, Čilėje.
Kiek kainuoja? 112 — 191 EUR už parą.
Aprašymas: 20 metrų aukščio viešbutis atrodo lyg ugnikalnis. Tačiau vietoj lavos iš jo veržiasi vanduo ir kaskadomis ištisai krenta žemyn. Kalnų viešbutis vandenį ima iš netoliese esančios vietos upės, o vėliau vanduo į upę grįžta kanalo pagalba. Jo autorius sukūrė jį įkvėptas šalia esančio Močo—Čoshuenko ugnikalnio ir Huilo—Huilo krioklių. Šiame neįprastame viešbutyje yra vos 13 kambarių, kurių kiekvienas pavadintas skirtingo vietovėje gyvenančio paukščio vardu. Nors esantis atogrąžų miške, viešbutis labai civilizuotas — jame įrengtas centrinis šildymas, vonios kambariai, baras, restoranas, mini golfas, SPA ir kt. 


Viešbutis — kapsulė

Kur? Hagoje, Olandijoje.
Kiek kainuoja? 60 — 151 EUR už parą.
Aprašymas: Šios kapsulės kadaise buvo skirtos gelbėtis naftos platformos darbininkams. Neįtikėtina, tačiau dabar tai — plūduriuojantys viešbučio kambariai. Prieplaukoje stovinčiose kapsulėse įrengta sėdynė, tualetas ir iš senų žvejų tinklų padarytas hamakas. Keistą interjerą pagyvina disko kamuolys, grotuvas ir karaokės aparatūra. Net pritaikius kapsulės nakvynei, jos beveik nepakito — vis dar yra 4.25 metrų diametro. Šios, gana keistos, idėjos autorius Denisas Oudendijk šiuo metu turi sukūręs 8 skirtingų modelių kapsules ir derasi dėl galimybės platinti jas visame pasaulyje.


Povandeninis Poseidono viešbutis

Kur? Fidži saloje.
Kiek kainuoja? Maždaug 13646 EUR už savaitę.
Aprašymas: Jei mėgsti vandenį, šis viešbutis kaip tik tau! Tai — viešbutis po vandeniu. Jis sukurtas architekto, kuris visą gyvenimą kūrė laivus pasiturintiems žmonėms. Viešbutis įsikūręs 12 metrų gylyje ir turi 22 kambarius. Jame dažnai rengiamos ekskursijos, kuriose pasakojama apie nuostabų povandeninį pasaulį, po kuriuo dabar ir yra lankytojai. Kad ir kaip bebūtų keista, milžiniška kaina neatbaido turistų — juos pritraukia kerintys povandeninio pasaulio vaizdai ir ypatingas jausmas, kad tu esi po vandeniu.


Apžvelgę šiuos 4 įstabius viešbučius, galime tik atsidūsti ir pasvajoti, kaip būtų gera ten nukakti. Tačiau šios pramogos kaina įkandama toli gražu ne visiems. Bet kas žino, galbūt tu, būtent tu, kada nors gyvenime miegosi po atviru vandenyno vaizdu? 

5 Komentarai

  1. kalnų viešbutis. atiduočiau net savo nekaltybę, kad mane ten kas pasiimtų bent parai. :-D

    ir ė. kodėl nėr komentarų? na, kadangi aš čia viena karaliauju kol kas ir esu pirmoji, tai pasakysiu, kad tobulėji, Daivule. man patiko (labai patiko) įžangos paskutinis sakinys. nors ir pati įžanga yra gera.

    bet blyn, kokie viešššbučiaiii... šakutės... mm...manyje sužadintas svajų drakonas.. (wtf)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Wooow, žiūrėjau ir negalėjau patikėti. Norėčiau nors minutei atsidurti tokiame viešbutyje, kaip tos kapsulės. :D Labai patiko, tikrai matosi, jog tobulėji, kas yra šaunu! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai ačiū abejoms! Žiauriai malonu girdėti, kad patiko. ^^*

    AtsakytiPanaikinti
  4. Įdomu buvo paskaityti tokį straipsnį :) Tikrai vertas dėmesio :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Kapsulė? U kidding me? Restoranas? :D

    AtsakytiPanaikinti