Vasaros stovyklos - 2014

Nenumaldomai artėja visų laukiamas ir mylimas metų laikas - vasara. Bus atostogos, linksmybės su draugais, miegas iki pietų, o svarbiausia - marios laiko! Trys mėnesiai rojaus, tiesa? O tu, ar jau žinai ką naudingo ir smagaus veiksi per vasaros atostogas? Mes tau siūlome nuvykti į kokią nors vasaros stovyklą! Būtent keletą jų, šiandien ir pristatysime.

Stovykla "VERUBĖ"


Svarbi informacija:
Stovyklautojų amžius - 8-18 metų.
Stovyklos vieta - Trakai, Skaisčio ežero krantas.
Trukmė - 7 dienos.
Kaina - 399 Lt.

Nori išmokti jodinėti ir rūpintis žirgais? O gal svajoji išmokti buriuoti? Jei ką tik palinksėjai galva - rinkis stovyklą "Verubė" su jojimo ir buriavimo pamokomis! Stovykloje ne tik išmoksi šių dalykų, bet ir būsi supažindinta su etnine Lietuvos kultūra ir mitologija, rakandais ir prietaisais, kurie buvo naudojami senovėje. O jei mėgsti aktyviai leisti laisvalaikį - ši stovykla tau dar labiau patiks, kadangi bus organizuojami žygiai po apylinkes valtimis, dviračiais ir netgi žirgais! Organizuojami bus ne tik žygiai, bet ir ekskursijos po ūkį, susipažinimas su gyvenimu ir veikla kaime. "Verubėje" dieną stovyklautojai pradės nuo rytinio bėgimo ar maudynių ežere, o užbaigs kino filmų žiūrėjimu.  Daugiau informacijos rasite ČIA.



Stovykla "VIRVYTĖ"

Svarbi informacija:
Stovyklautojų amžius - 7-18 metų.
Stovyklos vieta - Mažeikiai.
Trukmė - nuo 5 iki 10 dienų.
Kaina - nuo 410 Lt. 


Šioje stovykloje gali ne tik tobulinti savo anglų kalbos žinias, išmokti gaminti rankdarbius, bet ir išmėginti neįprastas aktyvias veiklas. Pavyzdžiui, išmokti šaudyti iš pneumatinio šautuvo ar jodinėti žirgais. "Virvytės" stovykloje galėsi išmėginti badmintoną, beisbolą, frisbį, stalo ir lauko tenisą ir net biliardą. Juk progų užsiimti tokiomis veiklomis, turi ne kiekvieną dieną, tiesa? O jei vasarą svajoji pabūti prie jūros, rinkis šią stovyklą, kadangi stovyklos organizatoriai planuoja išvykas autobusu į pajūrį. Kaip jau minėjome, stovykloje gali tobulinti savo anglų kalbos žinias. Ar žinai, kad šioje stovykloje dirbs žmonės iš ES šalių ir organizuos stovyklautojams užsiėmimus anglų kalba? Tai išties šaunu, ar ne? Be to, vakarais bus organizuojamos diskotekos, tad jei mėgsti šokti - tau patiks! Ankstesnieji "Virvytės" stovyklautojai sako, kad grįžus iš šios stovyklos, įspūdžių lavina trykšta pro kraštus. Daugiau informacijos raiste ČIA.


Stovykla "TRAKAS"

Svarbi informacija:
Stovyklautojų amžius - 7-17 metų.
Stovyklos vieta - Šilalės rajonas.
Trukmė - 7 dienos.
Kaina - 350 Lt.

Jei esi žmogus, kuris mėgsta aktyvų poilsį ir nemėgsta užsisėdėti vietoje - mes tau siūlome vykti į "Trako" stovyklą. Viliuosi, kad dabar savęs paklausei: "Kokia veikla bus organizuojama šioje stovykloje?", ar ne? Mes tau tuoj pat apie tai papasakosime! "Trako" stovykloje tu turėsi progą leistis į nuotykių kupiną žygį kanojomis ir baidarėmis Jūros upe, eiti į turistinį - naktinį žygį, dalyvauti įvairiose sporto varžybose ir viktorinose, išmokti žaisti dažasvydį.  Ir tai dar tikrai ne viskas, ką gali pasiūlyti ši stovykla! Visi stovyklautojai bus apgyvendinami nameliuose, labai šaunioje aplinkoje su begale puikių pramogų. Jūs galėsite maudytis ežere ar kubile, kaitintis karštoje pirtelėje ir netgi žvejoti bei plaukioti tvenkinyje! Be to, bus organizuojami smagūs pramoginiai renginiai. Vakarais galėsite žiūrėti kino filmus ir dainuoti dainas prie laužo. Daugiau informacijos rasite ČIA.

Stovykla "ŽILVITIS"

Svarbi informacija:
Stovyklautojų amžius - 7-17 metų.
Stovyklos vieta - Karklės kaimas, Klaipėdos rajonas.
Trukmė - 10 dienų.
Kaina - nuo 350 Lt. 

Poilsis, aktyvus laisvalaikis, nuotykiai prie pat jūros - tikras rojus, tiesa? Jei į tokį rojų dešimčiai dienų nori pakliūti ir tu - vyk į stovyklą "Žilvitis"! O jei nuspręsi čia vykti, tikrai nepasigailėsi, nes šioje stovykloje apstu pačios įvairiausios ir labai įdomios veiklos. Kad diena būtų žvali ir energinga, stovyklautojų rytas "Žilvityje" prasideda nuo smagios rytinės mankštos. O vakare visus stovyklos narius vadovai sukviečia į triukšmingą diskoteką. Visos veiklos, konkursai ir varžybos stovykloje, labai priklauso nuo oro sąlygų. Kiekvieną dieną vyksta įvairūs nuotaikingi renginiai: atrakcionų mugė, estafečių diena, tortadienis, vadovų šou, dainų ir šokių vakarai prie laužo, meilės diena, Neptūno šventė ir t.t. Taipogi "Žilvičio" stovykloje vadovai organizuoja linksmus konkursus: talentų vakaras, originaliausiai šokanti pora, vadovų ir moksleivių dvikova ar netgi gintarinio podiumo ir piešinių ant smėlio konkursus. Vienoje stovyklos pamainoje stovyklauja apie 400 vaikų, tad jei ketini vykti į šią stovyklą - turėsi puikią progą susirasti daug naujų draugų! Daugiau informacijos rasite ČIA.


Stovykla "JUDĖK SVEIKAI"

Svarbi informacija:
Stovyklautojų amžius - 10 - 18 metų.
Stovyklos vieta - Šilutės rajonas, Kintai.
Trukmė - 10 dienų.
Kaina - 450 Lt. 

"Judėk sveikai" yra sportinė ir turistinė stovykla, kuri taipogi vyksta netoli Baltijos jūros, prie Kuršių marių. Šioje, kaip ir bet kurioje kitoje stovykloje, nuobodžiauti tikrai neteks, kadangi stovyklautojų laukia itin smagi stovyklos programa. Stovykla "Judėk sveikai" patiks tiems, kurie nėra tinginiai ir mėgsta judėti, nes ir pačioje stovykloje teks nemažai pakeliauti. Pavyzdžiui, pasižvalgyti po Kuršių pamario gamtą, keliauti po stovyklos apylinkes, kartu su kitais stovyklos dalyviais ir vadovais keliauti į naktinius pėsčiųjų ir kitokius žygius. Kelionės - tai dar ne viskas! Jūsų taip pat lauks išgyvenimo pamokos ir praktiniai užsiėmimai, gitarų ir šokių vakarai, krašto kultūros ir istorijos paskaitos, filmų peržiūrų ir pasakojimų metas, gamtos estafetės ir netgi neįprastos smėlio ir vandens procedūros! Veiklos išties labai daug, tad jei mėgsti aktyviai leisti laisvalaikį ir keliauti - pirk kelialapį į šią šaunią stovyklą! Daugiau informacijos rasite ČIA

Stovykla "KĖKŠTAI"

Svarbi informacija:
Stovyklautojų amžius - 7-13 m.
Stovyklos vieta - Kėkštų kaimas, Kretingos rajonas.
Trukmė - 7 dienos.  
Kaina - 448 Lt.


Jei kada nors esi išbandžiusi skautų veiklą, nori tobulinti savo asmenybę ir bendravimo įgūdžius - rinkis "Kėkštų" stovyklą! Šioje stovykloje stovyklautojai aktyviai ir smagiai leis savo poilsį: organizuos naktinius ir orientacinius žygius, mokysis dirbti komandoje, važinėsis su brička ir poniu, jodinės ant arklio, žais smagius žaidimus, dalyvaus varžybose, viktorinose, sportinėse estafetėse. Ir tai dar tikrai ne viskas! "Kėkštų" stovykloje bus lauko kino teatras, todėl galėsite žiūrėti kino filmus. Taip pat bus dailės terapijos užsiėmimai, anekdotų ir kipšų vakaras, šešėlių teatras, talentų šou, vakarai prie šilto laužo. Taipogi galėsite savo žinias patikrinti ir papildyti protų mūšyje. O vakarais visi stovyklautojai bus kviečiami į smagią ir nuotaikingą vakaro diskoteką. Stovykla siūlo tiek puikią programą, tiek patogias gyvenimo sąlygas, tad nepraleisk progos nuvykti į "Kėkštų" stovyklą ir puikiai praleisti laiką! Daugiau informacijos rasite ČIA.

Vasara - metas, kai laiko turime į valias. Tad nepraleiskime jo vien tik sėdėdami prie kompiuterių. Išnaudokime ją taip, kad baigiantis vasarai netektų gailėtis. Pradėkime vasarą planuoti jau dabar! 

12 Komentarai

  1. Straipsnis labai patiko! Klaidų kaip ir neradau. Žodžiu, viskas šauniai parašyta, išdėstymas liuks! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tik noriu pranešti dėl buriavimo, tai jau tikrai rinkitės "Tbk buriavimo stovykla" Trakuose, Slėnio kempinge :) O straipsnis puikus :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai man patiko šis straipsnis! O dabar eisiu pasidomėti šiomis stovyklomis, gal iš tiesų sudomins. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Patiko ir man, šaunuolė Simona :)) Susidomėjau stovykla "ŽILVITIS" gal kas nors yra buve šioje stovykloje? Kokie atsiliepimai? :) Ir išvis apsimoka vienai važiuoti į stovykla? :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. O gal buvote kas nors stovykloje "Pasaka"? Patiko? :) Negaliu apsispręsti važiuoti ar ne :))

    AtsakytiPanaikinti
  6. Faina. Bet nė viena stovykla nėra arti Marijampolės :/

    AtsakytiPanaikinti
  7. Bet faina stovykla mano manymu yra Kėkštai :D

    AtsakytiPanaikinti
  8. Labai patiko, saunuole daug informacijos, tema pasirinkta labai gera :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Ačiū visiems už komentarus. :)Malonu girdėti tiek daug gražių žodžių!

    GirlyStuff - kodėl? Praeitais metais mano keletas draugų ten buvo, grįžo su gerais ir įsimintinais įspūdžiais. Šiemet kviečia ir mane važiuot. :)

    Rasa - girdėjau keletą gerų atsiliepimų, tačiau man rodos, ji gan brangi, ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Šią vasarą važiuosiu į "Žilvitį" jau ketvirtus metus. Ką galiu pasakyti? Tikrai gera stovykla. Ypač žmonės susirenka nuostabūs. Beje, kuo vyresnis važiuoji ten, tuo smagiau:)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Preitą vasarą buvau "Virvytėjė" tikrai nuostabi stovykla, draugiški vadovai, labai patiko, visiems rekomenduoju!

    AtsakytiPanaikinti