Motyvacija (pirmoji dalis - sportas)

Šių laikų technologijos mums suteikia tiek „įdomių“ veiklų! Pavyzdžiui, jų dėka galime šaudyti zombius, aprengti Lady Gagą labdaros renginiui ir susirasti vaikiną keliais klaviatūros prilietimais... tik gaila, kad šios „nuostabios“ veiklos nenutirpdins nuo pilvuko nereikalingų kilogramų ir nepadės susirasti išsvajotojo darbo... kodėl mes rudenį galvojam – kur taip greit prabėgo vasara?, kodėl ant mano pilvo išsidriebę guli „gelbėjimosi ratai“ ir kodėl mano pažymiai jau rugsėjį nebekelia šypsenos? Nes trunka motyvacijos to pasiekti...

Sportas
Kiek kartų mes sau prisižadėjome rytais daryti mankštą, vakarais išeiti pasivaikščioti? Ir kiek kartų to nepadarėme? Kaip save motyvuoti sportui?

Tinkamas pasiruošimas
Norint ryte išbėgti į lauką pabėgioti reikia anksti atsibusti, bet kaip tai padaryti jeigu visą vasarą miegodavai iki dvyliktos dienos?



  •       Miegok bent 8-9 valandas (gal pradžioje bus sunku, bet vėliau priprasi prie tokio ritmo), kad ryte nebūtų labai sunku keltis;
  •       Nustatyk gražią dainą telefone, kuri žadins tave ryte. Geriausia būtų, kad ta daina „pakrautų“ energijos, bet nesuerzintų (daugumą žmonių tranki muzika ryte erzina, ypač kai reikia keltis). Jeigu įmanoma, nustatyk, kad skambant žadintuvui ekrane būtų matoma motyvacinė mintis, kuri skatintų kuo greičiau bėgti į sportuoti;
  •       Jeigu skambant žadintuvui tu tiesiog jį išjungi ir vertiesi ant kito šono toliau miegoti, telefoną iš   vakaro palik kuo toliau nuo lovos (arba padaryk, kad žadintuvo melodija skambėtu visu garsu ir užkišk telefoną už visokių knygų, kad dar reiktų pasirausti jo ieškant. Tuomet tikrai išsibudinsi!);
  •       Šalia lovos pasistatyk stiklinę vandens, kad jis tave dar labiau išbudintų.
  •       Taip pat svarbu sportuojant būti patogiai apsivilkus. Prieš einant į sporto salę plaukus susiršk, apsiauk patogius bėgimo sportbačius, apsirenk laisva, judesių nevaržančia apranga.

Jeigu ruošiesi bėgioti, gali su savimi pasiimti mp3 grotuvą! Svarbu, kad ausinukai būtų pritaikyti prie tavo ausies dydžio ir nereikėtų kas šimtą metrų sustoti ir pasitaisyti jų.

Imames veiklos
Jeigu nenubėgus iki stadiono norisi grįžti atgal namo ir susiriesti dar šiltoje lovoje, o sporto salėje nepatinka kvapas (arba dar kažkas) nereiškia, kad sportas – ne tau. Reikia tik susirasti savo sportinį hobį! Juk pasirinkimas toks didelis – plaukimas, jodinėjimas, lauko tenisas, šokiai, karate, badmintonas ir t.t., tereikia išbandyti! Pasidomėk, kokie bureliai vyksta tavo mieste, ar patogu nuvykti iki vietos, kurioje vyks užsiėmimai? Daugumoje įstaigų pirmas kartas nėra mokamas, tad neskubėk pirkti abonimentų, leisk sau išbandyti kuo daugiau veiklų, o tada nuspręsk, kuri tau tinkamiausia. Pasistenk, kad sportas būtų neatsiejamas dalykas nuo tavęs.

Neieškok priežasčių, ieškok alternatyvų
„Nėra blogo oro, yra tik netinkama apranga“ sako mums viena patarlė. Galbūt daugelis su tuo sutiktumėt, bet... jeigu tą dieną, kurią ruošėtes bėgioti lyja? Negi lėksit vistiek iki stadiono? Juk galit apsirgti, susigadinti drabužius... tik nesišypsokit kaip Grinčas, kuris ruošiasi pavogti Kalėdas, kad pagaliau radot priežastį, dėl kurios galit nesportuoti.O jeigu lys rytoj ir poryt, vėliau snigs? Neieškokit priežasčių, kad galėtumėt nesportuoti – tai nepadarys Jūsų figūros gražesnės. Ieškok alternatyvų sportuoti toliau. Kuo puikiausiai rytinę mankštą gali atlikti namie. Aišku, tai neatstos krosiuko gryname ore besigrožint bundančia gamta, bet mankšta namie bus geriau negu nieko. Alternatyvos gali būti tokios:
  •         Nenori bijoti, jog su maudimosi kostiumėliu atrodysi negražiai;
  •         Nenori įtraukti pilvo apsirengus aptempta maikute (ir mąstyti kiekvieną minutę kaip atrodai);
  •       Nori būti sveika;
  •       Nori patikti vaikinams ne tik vidumi, bet ir išvaizda (kitą vertus jeigu tikrai patinki berniukui tu būsi jam ir taip graži).

Ir taip toliau. Turi žinoti dėl ko sportuoji!

Paskelbk visiems, kad sportuoji
Paskelbk Facebook’e, Twitter’yje, kad nuo šios dienos sportuoji. Patikėk, atsiras žmonių, kurie bandys tave pakirsti ir sakys, kad to nepadarysi, bet tu jiems tik padėkok, kad suteikia motyvacijos sportuot (juk malonu padaryti tai, ką kiti sakė, kad nesugebėsi) ir įrodyk, kad tu gali!

Šiam kartui tiek!
Laukite antrosios dalies :)
Simona A.


5 Komentarai

  1. Puikus motyvuojantis straipsnis, nėra prie ko prikibti, tik pradžioj radau vieną klaidelę.. Taip ir toliau :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bėgioti rytais šalta...
    O pati sportuoji?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dėl to muzikos klausymo bėgiojant - klysti. Kai vasarą rytais bėgiodavau, matydavau, kad beveik kas antras žmogus bėgioja su ausinėmis ausyse ir net nesupranta, kad daro sau žalą. Namuose daryti pratimus pasileidus muziką galima, bet bėgiojant jos ausyse klausytis - ne. Vienas kanadietis netgi išsiaiškino, kad fiziniai krūviai derinyje su muzika ausyse, ankščiau ar vėliau gali sukelti visišką klausos netekimą. Tad jeigu vis tiek klausotės muzikos bėgiodami, bent jau prisitildykite garsą.. :) O šiaip, geras straipsnis!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū :) Marionette, stengiuosi, jei nebėgu, mankštą dariau namie. Simona, nežinojau ;ooo Ačiū už pastabą :)

    AtsakytiPanaikinti