Kodėl laikas taip greitai lekia?

Mūsų gyvenimai po truputį vėl atgauna įprastą tempą - ryte keliames, susiruošiame ir einame į mokyklą, grįžtame namo, pažiūrime televizorių, prisijungiame prie Facebook'o einame miegot... ir taip kiekvieną dieną! Atrodo, kad nieko ypatingo nenuveikėme, bet jau laikrodis praneša, kad laikas keliauti į lovą... kur dingsta mūsų laikas ir kodėl jo nelieka svarbesniems dalykams.

Patarimai kaip sutaupyti laiką:

  •  Susirašyk dienotvarkę, kurioje būtų aiškiai nurodyta kiek laiko gali pabūti prie kompiuterio, kada prasideda ir baigiasi pamokos, būreliai ir t.t;
  • Išsimiegok, kad diena būtum energingesnė ir galėtum laisvai įvykdyti savo planuojamą veiklą be rūpesčių;
  • Neatidėliok  veiklos, kurią vis tiek turėsi kažkada padaryti! 
  • Jeigu darbas (projektas) skirtas savaitei, tai ir atlikinėk jį palaipsniui, o ne iš karto (kad spėtum įsijausti į darbą, apgalvoti kiekvieną smulkmeną.

Kuo blogai yra atidėliojimas?
Ar Jūs dažnai atidėliojate? Mankštą pradėsiu daryti nuo pirmadienio, rytoj išmoksiu fizikos namų darbus, kitą savaitę perskaitysiu knygą ir t.t. Turbūt spėjote save atpažinti... ar kada nors susimastėte, KODĖL Jūs amžinai atidėliojate svarbius reikalus ir vietoj to, kad pasiruošti matematikos kontroliniui žiūrite "Simpsonus"?:
  • Žiūrėdami "Simpsonus" galėsite pasidžiaugti jais dabar, o matematikos kontrolinio pažymiu vėliau. Tačiau ką atsiminsite po mėnesio - ar eilinę Barto (veikėjas iš "Simpsonų") išdaigą ar dešimtuką gautą iš matematikos kontrolinio?
  • Manote, kad geriau pailsėti žiūrint "Simpsonus", o tik vėliau atgavus jėgas kibti prie namų darbų. Pailsėti yra būtina, bet to tikrai nereikia daryti šalia kompiuterio ar televizoriaus. Jums tik atrodo, kad šalia jų pailsite, bet po "Simpsonų" rodo "Nataliją" ir Jūs vėl geriau žiūrėsite šį serialą nei darysite tai, ką tikrai reikia padaryti. Galiausiai televizorių žiūrėsite iki nakties, kada tikrai bus sunkiau mokytis nei dieną.
  • Manote, kad kitą valandą (ar dieną) atlikinėdami užduotį būsite protingesni, labiau įsigilinsite ir t.t. Taip nebus! Jeigu Jūs to nepadarote dabar, ir vėliau neatsiras motyvacijos tavo darbams.
Šiam kartui tiek, geros likusios savaitė,
Simona A.
P.S. Rėmiausi žurnalu - "Aš ir Psichologija"



2 Komentarai

  1. Šiaip viskas šaunu, tik kad galėjai šiek tiek plačiau :) na, kiekvieną "laiko taupymo būdą argumentuoti", kaip argumentavai "atidėliojimą" :))
    Nepyk, kad aš kritikuoju... Again :( tiesiog man atrodo, kad Tu gali daaug daugiau :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. http://likimozingsniaisisvajoniusali.blogspot.com/2013/09/kodel-laikas-taip-greitai-lekia.html Nepykstate, kad nukopijavau ? Jei norite galiu istrinti, bet pasakiau, kad blogas Jusu :)

    AtsakytiPanaikinti