Spalvų numerologija


Turbūt daugeliui teko girdėti, kad skaičiai lemia mūsų likimą. Tačiau pasirodo, kad juos galima išreikšti ir spalvomis, o kiekviena iš jų turi savitą reikšmę. O ką apie tave sako vardas ir gimimo data? Jeigu įdomu sužinoti, skaityk toliau. Jeigu esi kategoriškai prieš tokias "pranašystes" - praleisk šį straipsnį.

Norint apskaičiuoti savo gimimo dienos spalvą, reikia sudėti visus gimimo datos skaičius, kol gausis vienaženklis, pvz. jeigu gimimo data yra 1990.01.22 vadinasi: 1+9+9+0+0+1+2+2=24 , tuomet sudėk 2+4 -atsakymas būtų 6, vadinasi auros spalva - Indigo.

Norėdama sužinoti savo vardo spalvą, gali pasinaudoti lentele. Susirask skaičius, atitinkančius kiekvieną tavo vardo raidę, susumuok juos, paskui ir gauto skaičiaus skaitmenis, kol gausi skaičių nuo 1 iki 9.


Raudona
1
A
Ą
I
Į
S
Oranžnė
2
B
J
T
Y

Geltona
3
K
U
Ų
Ū
V
Žalia
4
G
L
F
E
Ę
Mėlyna (žydra)
5
D
M
H
. .
Tamsiai mėlyna (indigo)
6
Ė
N
C
. .
Violetinė
7
O
Č
. . .
Rausva
8
Ž
P
Š
. .
Auksinė (balta)
9
Z
R
. . .


Spalvų reikšmės:

Raudona

Savybes. Jei esi “raudonoji”, svajoji apie lyderės likimą – iš pradžių mokykloje, universitete, vėliau – darbe. Norėtum užimti vadovaujamą postą, priimti svarbius sprendimus. Tau iš tikrųjų pakanka ambicijų, energijos ir charizmos kitiems uždegti ar net valdyti. Esi drąsi, tiesmuka, aistringa, mėgsti visokias varžybas, bet nepakenti jose pralaimėti.

Neigiami bruožai. Nervingumas ir egocentriškumas, kurie kartais gali peraugti į žiaurumą, neapykantą, įžūlumą. Pajuodavusi raudona – nuolatiniai galvos skausmai.


Ką duoda ši spalva. Stimuliuoja, jaudina, gerina uoslę ir didina raumenų jėgą (iki 50%). Kai raudonos per mažai, jaučiamas vangumas, mieguistumas, trūksta drąsos ir ryžto. Kai šios spalvos per daug – norisi dominuoti, net lipant per kitų galvas, daugėja egoizmo, polinkio į  godumą.

Meilė. Atvirai ir aistringai reiški savo norus, ketinimus. Kai kuriuos vaikinus tai gąsdina, kitus – provokuoja. Dėl meilės objekto esi pasirengusi kovoti visomis priemonėmis. Tau geriausiai tiktų “mėlynasis”, kurio būdas šiek tiek vėsina, verčia elgtis subtiliau. Neblogai tiktų ir “oranžinis” – vyrukas su panašia energija, bet taikesnis, minkštesnio būdo arba širdingas ir šiltas “žaliasis”.

Oranžinė

Savybės. Jei tavo pagrindinė spalva oranžinė, turi įgimtą intuiciją ir taktą, su tavimi lengva bendrauti. Greta tavęs ir kiti žmonės nurimsta, atsipalaiduoja. Galėtum save realizuoti tokioje veikloje, kur tenka dažnai malšinti “audras”. Esi atlaidi, rūpestinga, gabi ir praktiška. Labai nori būti naudinga reikalinga.

Neigiami bruožai. Tingumas (mėgstamiausia frazė – “tai daryti man nepriklauso”). Dažnai juntamas apmaudas, nusivylimas, nepasitenkinimas savimi ir aplinka.


Ką duoda ši spalva. Kontroliuoja ir stimuliuoja skonio pojūtį, stiprina kasą, blužnį, plaučius, padeda peršalus. Teikia energijos, didina pasitenkinimo ir gerovės pojūtį. Kai oranžinės spalvos per daug, atsiranda agresyvumas, polinkis manipuliuoti kitais, per didelis atlaidumas sau. Kai šios spalvos per mažai ar ji drumsta – sunku išreikšti save, kamuoja nusivylimas.

Meilė. Esi aistringa, bet taktiška ir subtili. Moki palaukti, todėl gali būti gabi vilioklė. Tau netenka taip dažnai nusivilti kaip impulsyviajai “raudonai”. Geriausiai tave papildytų vaikinas, kurio energija yra indigo arba violetinės spalvos. Jis tave skatintų siekti aukštesnių tikslų, o tu jam padėtum susivokti kasdienybėje, kurstytum žemiškas aistras. Gera draugė būtum ir “raudonajam”, kurį sušvelnintum. Esi iš tų retų žmonių, kurie gali suprasti ir toleruoti bet kokį žmogų.


Geltona

Savybės. Jei tai tavo pagrindinė spalva – esi entuziastinga, smalsi, draugiška, komunikabili. Lengvai įsitrauki į ilgus pokalbius beveik visomis temomis. Gabi mokslams, tik kiek paviršutiniška. Domina viskas, bet po truputį, traukia vis naujos idėjos. Mėgsti įvairiausias saviraiškos formas – dainuoti, šokti, rašyti, tapyti, o ypač talentingai moki gražbyliauti, fantazuoti.

Neigiami bruožai. Perdėtas drovumas ir polinkis meluoti. Priešiškumas aplinkai. Diletantizmas, išsiblaškymas ir išsibarstymas.



Ką duoda ši spalva. Stimuliuoja regėjimą, virškinimą, reguliuoja nervų sistemos jautrumą, gerina raumenų tonusą, mažina depresiją. Didina pasitikėjimą savimi, proto aštrumą ir apskritai kairiosios smegenų pusės aktyvumą. Su šios spalvos energija sekasi dirbti mokytojais, prekybininkais, konsultantais, psichologais. Jei trūksta geltonos spalvos – nemoki planuoti ir iki galo pabaigti darbų. Kei per daug – tampama darboholikais, perfekcionistais, per daug reikalaujama iš kitų.

Meilė. Neieškai žodžio kišenėje, tad “pakabinti” vaikiną tau lengva. Aistringesnė ir išradingesnė būni, kol užkariauji išrinktojo širdį, o tuomet interesas pradeda silpti, ypač jei vaikinas nėra įdomi asmenybė. Galbūt dėl to labiausiai tiktų “violetinis” – protingas, plataus akiračio, turintis ypatingų tikslų, bei tvirtus moralinius principus. Neblogai ir “indigo” bei “žalias”.


Žalia

Savybės. Jei ši ramybės spalva tau pagrindinė, esi kilniaširdė ir patikima, linkusi išklausyti, suprasti. Pasižymi gera intuicija. Galbūt turi įgimtų gydymo galių arba tiek noro padėti kitiems, jog taptum puikia medike, psichologe, socialine darbuotoja. Nors esi rami ir taiki, reikalui esant parodai užsispyrimą bei atkaklumą. Nelengva įpiršti kitą nuomonę, nebent patikėtum, jog ji tavo. Mėgsti iššūkius ir nevengi savęs patikrinti.

Neigiami bruožai. Griežtumas, pažiūrų nelankstumas, pavydas, šykštumas, klastingumas.


Ką duoda ši spalva. Stimuliuoja lytėjimo pojūtį. Didina santarvę su savimi, padeda geriau sutarti su kitais. Mažina stresą, įtampą, galvos skausmus. Didina vaisingumą. Jei jos trūksta, senka energijos atsargos, nepakanka poilsio, miego, lydi baimė, savigrauža ir kaltės jausmas, tarsi nuolat turėtum kažką duoti kitiems ar jaustis skolinga. Jei per daug – užvaldo egoizmas, klastingas lipšnumas, visus varginanti nuotaikų kaita, polinkis liguistai kontroliuoti kitus.

Meilė. Esi nuoširdi ir atsidavusi. Visada ieškai kaip pateisinti mylimojo išdaigas, egoizmą, daug atleidi. Tai ne visada išeina į gerą. Tau tiktų beveik visų spalvų vaikinai, nes turi plačią ir gerą širdį, galinčią mylėti be didelės atrankos. Tačiau geriausiai vienas kitą papildote ir lengvai randate bendrų interesų su “rožiniu”.


Mėlyna

Savybės. Jei tai tavo pagrindinė spalva, iš prigimties esi pozityvi ir sieki progreso. Nors pakilimų ir kritimų gyvenime pasitaiko tiek pat, kiek kitiems, tau be didelių pastangų sekasi išsiropšti iš kiekvienos duobės. Visuomet išliksi jaunatviška ir garbingą. Esi nuoširdi, beveik visuomet sakai, ką galvoji. Mėgsti laisvę, įvairovę ir nepakenti suvaržymų bei dogmų. Pats netinkamiausias darbas būtų standartinis kiurksojimas kabinete “nuo devynių iki penkių”. Esi linkusi keliauti, trokšti regėti naujus vaizdus bei veidus.


Neigiami bruožai. Sunkiai sekasi baigti pradėtus darbus, net jei jų griebiesi su entuziazmu. Visai negali dirbti, jei nėra įkvėpimo, dėl to kartais atrodai nepatikima, neišpildai pažadų. Nepunktuali, nedisciplinuota, sunkiai atsipalaiduojanti.

Ką duoda ši spalva. Reguliuoja balsą, bendravimą, saviraišką. Vėsina, tad padeda nuo įvairiausių uždegimų, apsideginimų, skatina žaizdų gyjimą. Jei šios spalvos trūksta arba ji negražiai drumsta – jaučiamas silpnumas, sumažėja valios, optimizmo, nesugebi susikoncentruoti. Jei per daug – atsiranda arogancija, sarkazmas, didelė emocinė įtampa.

Meilė. Nesi iš tų, kurios skuba ištekėti. Turi būti tikra, kad meilė neišgaruos nei po savaitės, nei po pusmečio. Gal truputį baiminiesi įsipareigojimų, rutinos. Tau tiktų “uždegantis” vaikinas, mokantis kaitinti aistras. Gal “raudonasis” arba ne toks jausmingas, bet puikiai gražbyliaujantis “geltonasis”?


Indigo

Savybės. Šią tamsiai mėlyną spalva su violetiniu atspalviu turintys žmonės dažniausiai užsiima humanitarine veikla, gilinasi į dvasinius dalykus, formuoja savo asmeninį tikėjimą ir filosofiją. Jie mėgsta padėti kitiems, noriai sprendžia šeimynines problemas, o laimingiausi jaučiasi, kai juos supa mylimi žmonės. Jei tavo spalva – indigo, tikriausiai kaip magnetas trauki tuos, kuriems reikia pagalbos, išmintingų patarimų.

Neigiami bruožai. Nesugebėjimas pasakyti “ne” ir nemokėjimas ilsėtis, linksmintis. Tavo paslaugumu lengvai gali pasinaudoti piktavaliai žmonės.

Ką duoda ši spalva. Saiko ir laiko nuovoką. Valdo sąmonę, vykdo minčių kontrolę. Vėsina, stabdo kraujavimą, padeda prie ausų-nosies-gerklės negalavimų. Padeda pažinti dvasinę prigimtį, stiprina intuiciją. Jei spalvos trūksta ar ji drumsta – žmogus neryžtingas, baikštus, nevykėlis. Jei per daug, ji baisiai intensyvi ir tamsi – išdidus, autoritariškas, labai kritiškas, linkęs moralizuoti, iš savęs ir kitų reikalauja supertobulumo.

Meilė. Nesi iš tų, kurios vertina vienadienius meilės nuotykius. Pasižymi išrankumu, įsimyli gana retai, bet giliai. Tau reikėtų aistringo, bet paslaptingo ir pastovaus partnerio. Panašu, kad tai “oranžinis”. Puikiai sutartum su “žaliu” ir “violetiniu”, bet galbūt trūktų jaudulio, aistros.


Violetinė

Savybės. Būdingi tvirti įsitikinimai ir aukšti moraliniai principai. Jei esi “violetinė”, mėgsti savo nuožiūra disponuoti laiku, jį išnaudoti skaitymui, akiračio plėtimui. Pasireiškia begalinis noras dvasiškai tobulėti, net jei ignoruoji šį pagrindinį siekį. Tiesa, jei sąmoningai darysi ne tai, ką turėtum, seksis prastai. Neretai “violetiniai” įsitraukia į dvasinę ar metafizinę veiklą, nes trokšta atverti slaptus dalykus, pažvelgti kažkur anapus.

Neigiami bruožai. Atstumiantis pranašumo prieš aplinkinius pojūtis. Apatija, prislėgtumas. “Baltos varnos” sindromas, nesugebėjimas prisitaikyti prie kitų ir jų toleruoti.



Ką duoda ši spalva. Verčia atsikratyti žemų instinktų, blogų įpročių. Šalina stresą, padeda, jei kamuoja nemiga, akių problemos, psichiniai sutrikimai. Jei spalva papilkėjusi, drumsta – stresinė būsena, nuobodulys, nenoras gyventi realiame pasaulyje, dvasinis ir emocinis nuovargis. Jei su purpuro priemaiša – skrupulingai paisoma hierarchijos, garbinamos ceremonijos.

Meilė. Žavi tie vaikinai, su kuriais yra apie ką pasikalbėti, kurie moka nustebinti. Tu išties myli ausimis ir protu. Net gražiausiai sudėtas atletas tavęs nesudomins, jei neturės gerai pakabinto liežuvio ir pakankamai “ištreniruotų” smegenų. Ko gero, labiausiai tiktų “geltonasis” ir “indigo”.


Rožinė

Savybės. Ši rafinuota spalva dažniausiai būna pagrindinė ryžtingų ir atkaklių žmonių auroje. “Rožiniai” užsibrėžia sau aukštus tikslus ir jų siekia su nesibaigiančiu atkaklumu. Dėl to gali padaryti stulbinamą karjerą. Nepaisant to, jie išlieka nepretenzingi, švelnūs, dievina artimus žmones ir nori jiems padėti. Mėgsta planuoti ir svajoti apie praturtėjimą, visų žmonių gerovę, prabangą.

Neigiami bruožai. Gali tapti labai priklausoma nuo prabangos, šiltnamio sąlygų ar kitų žmonių. Liguistas prieraišumas. Nepastovumas, nebrandumas.



Ką duoda ši spalva. Suteikia švelnumo, atsidavimo, optimizmo, užuojautos, humanistinių idealų. Jei jos per daug (ryškus purpuras) – pasipūtimas, iškilmių ir ceremonijų manija.

Meilė. Ilgai svajoji apie princą ant balto žirgo, o kai jis nepasirodo – įsimyli paprastą, bet kilnų vaikiną, mokantį gerbti tave ir tavo siekius. Tau reikia jo paskatinimo, tik jokiu būdu ne uždarymo virtuvėje tarp puodųir pavertimo tarnaite. Jau geriau patarnautų jis – galėtum nemažai pasiekti. Tiktų “žalias”, “violetinis”, iš dalies – “mėlynas”, “oranžinis”.


Balta. Auksinė

Savybės. Labai reta pagrindinė spalva. Šviesos sinonimas. Aukso atspalvis suteikia žmogui galimybę įgyvendinti didžiulius projektus ir pasiekti beveik viską, ko trokšta. Gavusi šią spalvą, kartu gavai ypatingą charizmą, o tuo pačiu sugebėjimą sunkiai ir kantriai dirbti. Nebijai sunkumų – viską gali įveikti valios jėga. Jei atspalvis sidabrinis – daug didingų įdėjų ir kūrybinio įkvėpimo. Visiškai balta – kuklumas, pasišventimas. Altruistė. Ne pagal metus įžvalgi, išmintinga.

Neigiami bruožai. Gali tapti užsisvajojusia, nepraktiška idealiste. Kitiems gali atrodyti keista ir nuobodi dėl pomėgio kalbėti nesuprantamomis ir neaktualiomis temomis. Kankina perfekcionizmas.

Ką duoda ši spalva. Išvalo sąžinę, išstumia blogas mintis, malšina pyktį, pavydą, baimę. Pakylėja dvasią, suteikia stimulą gyventi, kurti. Gali skatinti pranašiškus sapnus, aiškiaregystę.

Meilė. Esi tokia tyra ir dora, kad galėtum tapti šventąja. Daugelis eilinių vaikinų šalia jaučiasi nepatogiai tarsi kokie orangutangai. Beje, labai trauki sugadintus tipus, ieškančius moralinio išsigelbėjimo arba tuos, kurių moraliniai principai artimi taviesiems. Visiems neabejotinai darai gerą įtaką, tačiau pati ne kartą kentėsi. Draugauk su “oranžiniu”, “indigo”, “violetiniu”, “rožiniu”, jei nori pataupyti ašaras, o su “raudonu” – jei nori gelbėti žemuose instinktuose besimurkdančia sielą.

šaltinis: Anomalija.lt

Ar jums kas nors atitiko? Kokia jūsų nuomonė apie tokius dalykus? :)

-Akvilė

15 Komentarai

  1. Melyna, skiriasi kai kas, bet pagrinde atitiko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Balta. Auksinė, visikai atitinka ir tai pradeda erzinti :D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Rožinė, super atitinka.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mėlyna, bet neatitiko. O šiaip visos spalvos kažkuo man artimos, atrodo jog skaičiau apie save :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Rožinė- visiškai apie mane ;D Kiekvienas žodis-aš ;D O straipsnis labai fajnas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. koks nuostabus straipsnis!!! pagal vardo raides kai kurių spalvų viskas atitiko o.O, Reikia būtinai šį straipsnį išsissaugot...

    AtsakytiPanaikinti
  7. Violetinė viskas beveik atitiko, nors biski gaila skaitau apie save bet man gėda :DD

    AtsakytiPanaikinti
  8. absoliučiai atitiko :D žodis žodin, tiesiog mano apibūdinimas ;)
    P.s. mano spalva - mėlyna :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. 2+9=11, taI kokia mano spalva?

    AtsakytiPanaikinti
  10. Geltona.. Laaabai atitiko. O meilei reikia violetinio, tai kaip ir galiu draugaut su savo vardu? :DD

    AtsakytiPanaikinti