Įtakingiausi pasaulio blogger'iai


 Interneto platybėse galima rasti daugybę įvairiausių blog'ų - internetinių dienoraščių. Jų pilna įvairiausių - vienuose rašoma apie grožį ar rankdarbius, kitur apkalbamos įžymybės. Tačiau ne visi išpopuliarėja ir išsikovoja vietą po saule. Šiandien apžvelgsiu keletą populiariausių, skandalingiausių  ir įtakingiausių blogger'ių visame pasaulyje :)


Karla's closet

Amerikietė Karla Deras turi savitą stilių, kuris pasižymi moteriškumu, subtilumu ir paprastumu, kvepia vintažu ir Prancūzija. Ji dievina sukneles, aukštakulnius, blizgučius. Originalių drabužių ir aksesuarų ieško secondhand'uose ir močiutės spintoje, derina juos su garsių dizainerių ir modernių kompanijų kūriniais. Tačiau Karla pripažįsta - ji yra tikrų tikriausia mados auka -  dievina puošnias sukneles, fotografuotis, ekspermentuoti su savo išvaizda. "Eidama kavos į Starbucks, aš nedėviu aukštakulnių ir pūsto sijono, kad žmonės galėtų į mane paspoksoti. Dėviu tai todėl, kad taip vilkėdama jaučiuosi gerai." - rašo Karla savo blog'e - www.Karlascloset.com









Never seconds


Devynmetė škotė Marthe Payne staiga išgarsėjo didžiojoje Britanijoje kai jos sukurtas interneto tinklaraštis Neverseconds.blogspot.com, kuriame ji deda valgyklos patiekalų nuotraukas, tapo stulbinančiai populiarus. Viskas prasidėjo nuo to, kai moksleivė nufotografavo valgykloje gaunamo vargano maisto porciją ir įdėjo nuotrauką į internetą su savo komentaru.
Mergaitė pradėjo kasdien fotografuoti valgyklos maistą Po kelių dienų Martha‘os dienoraštį užplūdo lankytojai – per vieną dieną jame apsilankė apie 40 tūkstančių žmonių. Daugelis jų su pasibaisėjimu komentavo nuotraukas, kuriose įamžintos apgailėtinos maisto porcijos.
Prie savo maisto nuotraukų Martha rašo ir komentarus - Kas yra lėkštėje ir iš ko tai pagaminta, kiek lėkštėje rado plaukų (!) ir visa tai įvertina balais. Mergaitės blog'ą pagyrė net pats Jamie Oliveris.
Deja, tačiau Marthos mokyklai nepatiko jos veikla, ir mergaitei greit buvo uždrausta viešinti mokykloje gaunamo maisto nuotraukas. tačiau ji nenuleido rankų ir ragino moksleivius iš viso pasaulio siųsti savo valgyklos maisto nuotraukas ir vertinimus, ir tai dar labiau išpopuliarino blogą. Tuo naudodamasi, Martha nuspręndė pagelbėti Afrikos vaikams, todėl ėmė rinkti aukas ir už jas pirkti jiems maistą. Neseniai mergaitė netgi išleido savo knygą - "Neverseconds - the incredible story of Martha Payne".


Perezhilton


Perezhilton.com yra pelnytai vadinama "Holivudo nekenčiamiausia svetaine". Čia publikuojamos naujausios įžymybių paskolos, skandalai ir kompromituojančios nuotraukos. Blog'o įkūrėjas 29-metis Mario Levendeira, rašydamas apie žvaigždžių gyvenimus, pats tapo savotiška įžymybe. Jo blog'e nevengiama aštrios kritikos bei kandžių pastebėjimų. Jis artimai bendrauja su daug Holivudo žvaigždžių ir pirmas sužino visas šviežiausias naujienas. Kartą jam paskambino Avril Lavigne ir paprašė nustoti apie ją rašyti, nes Mario nuolat apkalbinėjo jos "tragišką balsą" ir "šlykščiai ilgas rankas". 2009 metais Perezhilton.com buvo pripažintas įtakingiausiu metų blog'u. tačiau 2012 pradžioje  Perezhilton populiarumas gerokai smuko, nes jame buvo paskelbti gandai apie tai, kad Zayn Malik palieka "One Direction" grupę ir paviešintas atlikėją kompromituojantis vaizdo įrašas. Tuomet blog'as užsitraukė "One Direction" fanių nemalonę, ji nustojo sekti daug žvaigždžių, tarp jų Lady Gaga ir Britney Spears.

Material Girl

blog.materialgirl.com - paauglių merginų pamėgtas blog'as, kur galima rasti visko - mados, grožio patarimų, žvaigždžių gyvenimo įdomybių... Tačiau šis blog'as tiek dėmesios sulaukia todėl, kad jame rašo ne šiaip kokia mergužėlė, bet popdeivės Madonnos dukra Lourdes Leone. Ji dalinasi detalėmis iš savo ir motinos gyvenimo, nuotraukomis iš eilitinių vakarėlių ir mados pristatymų. Lourdes reklamuoja ir drabužių kolekciją "Material girl", kurią sukūrė bendradarbiaudama su savo mama Madonna. Tačiau iš tiesų Loures - tokia pati paauglė, kuriai patinka tokie patys dalykai kaip ir visoms ir tai puikiai atskleidžiama blog'e. Galbūt tas paprastumas ir patraukia skaitytojas paaugles.






iki pasimatymo, Akvilė :)

12 Komentarai

  1. Labai patiko straipsnis, buvo be galo įdomu. Norėčiau tęsinio :) Tik vat nesuprantu kodėl neranda paskutinio tinklaraščio pas mane, galbūt blogai įrašei adresą? ;/

    AtsakytiPanaikinti
  2. pritariu editai tikrai patiko : )) tikiuos sulauskiu tesinio beto galetum taip pat parasyt apie youtube populiariausius chanel'us : )

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai labai patiko, žiauriai įdomu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. aha man irgi patiko :)
    gal ir ne į temą klausiu, bet gal kas prisimena to blog'o adresą, kur žmonės keldavo nuotraukas ką veikia kiekvieną dieną? (ar kažkas ten panašaus)

    AtsakytiPanaikinti
  5. ta mergaitė tai šaunuolė, kad pagelbėjo Afrikos vaikams :) dar tokia jauna, o jau charakterį turi :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai patiko straipsnis :) O ypač ta devynmetė mergaitė ir Lourdes :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. straipsnis buvo labai įdomus, įtrauktų net jei ir neturėčiau laiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Man irgi labai patiko. Be to, būtu įdomu jei parašytum apie populiariausius lietuvių blog'us :) Tokiu klausimu, galėčiau pagelbėti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai fainas straipsnis, be to patiko Eve Lyn pasiulymas, tikrai būtų įdomu :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Man Karlos stilius tooooks nerealus...

    AtsakytiPanaikinti