Filmas fantazijai praplėsti ir ne tik



Labas rytas skaitytojai,
kaip ir dažnai pasireiškiu vakarais.. Ir dažniausiai su tokio pobūdžio straipsniai kokį rašau dabar. Taip, jūs visiškai teisūs, straipsnis apie filmą - kuris bent jau man yra vienas iš mėgiamiausių. Be to pastebėjimas tas, kad šį kartą pasireiškiu dieną! Nors straipsnį pradėjau rašyt vakare.. Na, bet kalbant apie filmus, prisimenat, jūs balsavot už filmą, kokio pobūdžio norėtumėt? Šis filmas priklauso tikrai dideliai daliai žanrų - tai Dramos, Fantastiniai, Siaubo, Trileriai, Romantiniai, Kriminaliniai.. Nors nepasakyčiau, kad tai siaubo filmas. Tai tiesiog filmas kuris ir vėl kažkuo panašus į prieš tai mano aprašytus du filmus.. Turbūt jums knieti sužinoti, apie kokį filmą aš vis vynioju tekstą? Oh taip, galbūt yra kas matė, yra kas nematė, bet jeigu nematei - privalai jį pamatyt. Man jis nerealiai patinka! Toks.. Uch. Geras, paliko gerą įspūdį. Na, bet netempiu gumos ir sakau jo pavadinimą tiems, kurie jo nežino - tai "Numylėtieji  kaulai". Tad nieko nelaukdama jus su šiuo filmu norėčiau supažindinti. :)

A P I E ką šis filmas?

Filmas galbūt sakyčiau net panašus į trust ir megan is missing filmą savo turiniu.. Bet tik pradžioje. Paprasta mergaitė gyvena įprastą paauglei gyvenimą. Lanko mokyklą, ruošia namų darbus, būna su šeima, švenčia gimtadienius.. Gavusi fotoaparatą gimtadienio proga ji laiminga - fotografuoja viską, kas jai papuola į kadrą. Tačiau vieną dieną jai einant namo.. Su ja pasisveikina kaimynas. Na, jis atrodo visai malonus, nori jai parodyti tai, ką "ale" įrengė vaikams, tačiau.. Po gerumu slypi negeri ketinimai. Ir visgi Siuzė neatsispiria pamatyti tai, ką pasiūlo vyras. Ji nueina su juo, pamato po žeme lyg kambarėlį, kuriame yra žaislų. Na, jai ten visai patinka, bet galiausiai jai pasidaro nemalonu ten būti..

Ji bandė išeiti. Tačiau tai nebuvo tai, ką tas vyriškis sugalvojo. Tai visiškai neįėjo į jo planą, jog Siuzė išeitų. Jis ją sulaikė. Ji išsigando. Ir tą vakarą ji nebegrįžo namo. Tiksliau ji apskritai daugiau nebegrįžo. Bet ji buvo kažkur kitur.. Sakyčiau bent jau man - kitame pasaulyje. Ir bent jau tai man leido suprasti, kad jos nebėra. Ir jos niekada nebebus. Ji iš TEN galėjo stebėti savo tėvus, kas ten vyksta.. Ji galėjo stebėti viską, kas dedasi. Taip pat ir tą žudiką, kuris ją nužudė. Ir kas žiauriausia - tai tas pats jos kaimynas. Jis ją nužudė. Ir kas liūdniausia - Siuzė buvo įsimylėjusi vaikiną, kuris jai kaip tik šeštadienį (jei nemaišau dienos) pasiūlė susitikti.. Gaila, kad Siuzės svajonė neišsipildė su juo susitikti..

Ir kai ji mirė.. Tame pasaulyje ji lyg susirado draugę, jei taip galima pavadinti tą mergaitę, su kuria dažniausiai Siuzė ten buvo.. Jos stebėjo viską.. Nors antrasis Siuzės gyvenimas kitame pasaulyje bent jau man atrodė keistas - ji galėjo stebėti savo šeimą, žudiką, tačiau kartais viskas pasidarydavo taip keista.. Lyg viskas kas buvo po jos "kojomis" susimaišydavo. Tas keistasis pasaulis, kuris visada buvo spalvotas, gražus, bet neįmanomas žemėje. Ir tas pasaulis, kuriame Siuzė buvo likusi ilgam.. Bet vėliau.. Ji ten pamatė daug mergaičių.. Jaunų mergaičių.

Būtent ten kur ji buvo.. Sakyčiau jai ten patiko, nors žinoma, ji norėjo grįžt.. Grįžt atgal į šeimą. Atgal į gyvenimą. Bet tam galimybių nebuvo. Nepasakosiu per daug, kas ten buvo prieš pabaigą ir šiaip kas buvo, tačiau galiu pasakyt, kad filmo pabaigoje neištvėriau ir susigraudinau. Iš ties buvo žiauru matyti, kad mergaitės kūnu, kuris buvo dėžėje (jei neklystu) žudikas atsikratė taip lengvai.. Bet kas svarbiausia - atėjo metas ir jam. Netikėta mirtis. Jam. Visai neblogai, tiesa? Nors aišku nuo to Siuzė negrįžo į gyvenimą..


A R verta žiūrėti šį filmą? Kodėl?

Bent jau man jis labai patiko. Pradžia banali, maniau, kad išjungsiu ir kad jame nieko ypatingo, tačiau klydau. Pamatę pradžią nesugalvokit išjungt filmo! Pasigailėsit.. Pirmiausia manau, kad verta jį žiūrėti, nes šis filmas pateikia, koks galbūt yra pasaulis (jei jis yra) kai mes išeisime iš šio.. Taip pat fantazijai praplėsti. Šis filmas mane galbūt sužavėjo tuo, kad jis yra kitoks nei visi kuriuos esu mačius.. Čia daugiau fantazijos, kuri kertasi su realybe.. Taip pat sakyčiau labai gerai pastatytas. Pradžia kitokia nei visų filmų - ji lyg nuteikia, kad filmas nuobodus, nors taip nėra. Bent jau man taip pasirodė pamačius filmo pradžią.. Be to pasižiūrėjus šį filmą supratau, kad kartais tikrai reikia tausoti ką turi, saugoti, vertinti.. Taip darė ir Siuzė. Nors gaila, kad ji dar nespėjo patirti daug ko.. Nes jos gyvenimas baigėsi per anksti. Tiesiog siūlau jums pasižiūrėti šį filmą ir suprasit apie ką aš. Tik kartoju - neišjunkit jo vos po pirmųjų minučių per kurias stebėsit filmą.. Ir turėsit 2 nuostabaus žiūrėjimo valandas!!

K I T Ų žmonių nuomonės apie šį filmą

Kiekvienas filmas kaip ir visada yra peržiūrėtas bent kelių žiūrovų, kurie turi tam tikrą nuomonę. Ne išimtis ir šiam filmui. Jis turi tikrai daug įvairių nuomonių.. Bet daugiausiai kiek man teko skaityti.. Teigiamų. Ir iš ties, sunku būtų tokiam filmui skirti neigiamą komentarą, kai jis ypač priverčia susimąstyti.. Bet nieko nelaukdama pristatau jums 6 komentarus apie filmą - 

Rolandos nuomonė...




Šiam filmui netinka žodis "gražus" ar "nuostabus", šis filmas tiesiog užburia savo tikroviškumu, gelme kuri įtraukia kiekvieną minutę vis labiau, muzika lyg sklandanti ore. Tai tiesiog kažkas neįtikimo ir stebuklingo. Apsiverkiau ir tuo didžiuojuosi!








Rozos nuomonė..


ooo :o
šiurpus, sukrečiantis...tas žudikas...toks baisus, toks baisus....nežinau...siaubingesnis už visus kadanors matytus siaubo personažus ir šiaip šiurpius žmones...bijau, jog jis man sapnuosis...
O filmas užgniaužė kvapą, stabdė širdį ir išspaudė daugybę ašarų.Ir jeigu filmas sukelia tokias stiprias emocijas, tu jį tikrai ilgai atsiminsi.O jei ilgai atsiminsi, vadinasi jis buvo geeeras.:)
verta pamatyti..


Anonimo nuomonė..


Įdomus, netradicinio siužeto filmas. Nuo pradžių yra žinoma įvykių seka, tam tikra prasme filmas priverčia susimąstyti apie tai, kaip gyvena žmones, netekę artimo, kaip gyvena nusikaltimo vykdytojas. Fantastiniai elementai netrukdo įsižiūrėti šio filmo ir juo žavėtis.









Monikos nuomonė.. (ne mano :D)

Man žiauriai patiko.. Iš pradžių nekoks.. Bet vėliau įdomu.. Gale beveik vos ašaras sulaikiau, kaip sakė -  šiandien esi o ryt gali nebebūt.. Toks tikroviškas.. Norėčiau tokios knygos.








Anonimo nuomonė..


Gilus filmas su egzistencine problematika. Taip pat galima pamatyti harmoningos šeimos viziją, milžinišką jausmų amplitudę, nepakartojamus fantastinius gamtos vaizdus, tai yra pomirtinio pasaulio įsivaizdavimo perteikimą. Pagbaiga gan ironiškai pateikta, tiesiog apibūdina realybę: kad nusikaltėlis sulauktų bausmės turi įsikišti antgamtinė jėga. Tad dažniausiai žmogaus sukurtos institucijos neįvykdo Teisingumo, tačiau vis tiek viskas grįžta bumerangu:)

Patariu pažiūrėti, nes filmas tikrai pateikia staigmenų.




Anonimo nuomonė..



Dar iki šiol išlikęs mano mėgstamiausių filmų viršūnėje, o mačius prieš daugiau nei pusę metų. Atsimenu net ašarą išspaudžiau ir ne vieną. Kaskart prisiminus, atgyja ir tos emocijos bežiūrint jį. Man viskas jame idealu: ir aktorių vaidyba, ir garso takelis, kurį, beje, smagu paklausyti vėl ir vėl. Nežinau, tiesiog dar ilgai, manau, jis bus mano favoritas. Žinoma 10/10. :)





Kur žiūrėti filmą?

Štai su nuomonėmis ir baigiau, pats metas nuorodai, kur žiūrėti filmą.. prieš tai - traileri's tiems, kurių galbūt mano tekstas nesudomino.  Todėl štai šio nuostabaus filmo trailer'is.


Na, o štai čia galit mėgautis šiuo filmu - visiškai nemokamai, ir dar išverstu į lietuvių kalbą!



Be to, tikiuosi, kad pasižiūrėję šį filmą paliksite komentaruose nuomonę apie jį, taip pat apie straipsnį. Jau esi matęs? Nieko nedelsdama (-s) pasidalink nuomone!
Tikiuosi, kad jums patiko, tiek straipsnis, tiek filmas.

Kol kas tiek,
galbūt įmesiu šiomis dienomis straipsnį apie sims'us.
Su jumis buvo Monika.:)

8 Komentarai

  1. Ooo... Dievinu šį filmą (nuostabūs aktoriai, nepriekaištingai įkūnijantys vaidmenis) knygą taip pat gera. Abu yra graudūs, o filmo grojaraštis ... Tiesiog TOBULAS. Šaunu, puikus pasirinkimas.

    A.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip bebūtų keista nesu mačiusi šio filmo, bet sudominai, reikės pažiūrėti :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai sudomino :o Visą tą laiką kai žiūrėjau trilerį šiurpuliukai per kūną ėjo :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man viso filmo normaliai nerodo kazkaip...Labai gaila... :'[

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ką tik pazižiūrėjau, tiesiog nuostabus filmas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Vienas is geriausiu mano matytu filmu, bet ne geriausias :P

    AtsakytiPanaikinti
  7. Neidomus . ziauriai kvailas nk nesupratau

    AtsakytiPanaikinti