Rašytojų atranka!

Labas labas labas vakarėlis! Manyčiau, jog iš pavadinimo supratote, kodėl aš čia! Jau kelias dienas įdėmiai studijuoju gegužės mėnesio darbą - mūsų visų rašytojų darbą TD blog'e. Vienų rezultatai džiugina, o kitų... priverčia suprasti, jog su kai kuriomis rašytojomis teks atsisveikinti. Visą suvestinę pateiksiu gegužės 31 dieną - pašalinsim dvi, galbūt daugiau rašytojų, kurios nuvylė per gegužę... Žinoma, į jų vietą mums tikrai reiks pakaitalo. O ar kartais pagalvoji, kad tas pakaitalas gali būti TU?

Jeigu mėgsti rašyti, turi daug idėjų, svarbiausia - begales laiko ir NORO čia rašyti - nedelsk ir dalyvauk atrankoje! Žinoma, šį kart ji bus daug sunkesnė, nes aną kart sulaukėme labai didelio susidomėjimo ir buvo sunku išsirinkti, bet šį kart rinksimės tikrai labai atidžiai ir atsakingai.

Jeigu nori rašyti į ''Teenage Dreams'', privalai :
* Rašyti lietuviškomis ąčęėįšųū raidėmis.
* Būti originali (kopijavimas netoleruojamas. Iš kart pasakau - sužinom, kad straipsnis kopijuojamas, išmesim be įspėjimo)
* Turėti daug laiko. Nespausim, bet reiktų pasistengti į savaitę bent po 2 pranešimus turbūt įmanoma... Tai nebūtinai turi būti rimti straipsniai - gali galvotis rubrikas!
* Būti bendraujanti, mokėti dirbti kompanijoje

Manyčiau, jeigu tikrai apmąstei, jog dievini rašymą paauglėms, turi KĄ parašyti ir žinoma, KADA, jeigu manai, jog tau būtinai reikia patekti į TD komandą ir išgirsti, ką apie tavo straipsnius mano skaitytojai... DALYVAUK ATRANKOJE!

Kaip ir minėjau, šį kart ji sunkesnė. :) Pradėkim nuo pirmosios dalies. :)

Į TD gmail'ą (teenagedreamsinfo@gmail.com ) atsiųsk savo atsakymus į šiuos trumpus klausimėlius, kurie leistų mums susidaryti pirminę nuomonę apie tave.

1. Vardas, amžius
2. Tavo rašymo stichija (mados, patarimai, rašymas apie filmus ir panašiai)
3. Tavo patirtis (kur rašei, kiek laiko, kokių pagyrų sulaukei ir pnš... Pasigirk mums!)
4. Kodėl nori čia rašyti?
5. Kuo esi pasirengusi nustebinti TD komandą ir skaitytojus?
6. Kodėl turėtume pasirinkti tave, o ne ką nors kitą?
7. Kiek straipsnių, pranešimų į savaitę galėtum parašyti?
8. Tavo kontaktai (facebook, skype). Nebus platinami, taip lengviau susisiekti.
9. El.paštas, į kurį siųsti pakvietimą.

Tokia lengvoji dalis - kai kurie klausimai kartojasi iš praėjusios atrankos. :) O dabar, žinoma, ta sunkioji dalis, kurios dėka nuspręsime, ar mums tavęs reikia ČIA. Turi parašysi straipsnį worde. Tema - visiškai laisva. Gali rašyti apie tai, ką veikti kai nėra ką veikti. Gali rašyti apie stiliaus patarimus, apie gyvūnus, filmus, žmones... Pasirink vieną konkrečią temą (Pvz. Knygų nauda ir žala''). Sugalvok įdomų pavadinimą, pamąstyk, kaip pateiksi savo straipsnį, kokius paveiksliukus dėsi, kokias potemes išskirsi. Apimtis? Priklauso nuo temos. Ką tik sukėliau vieną savo straipsnį į word'ą - gavosi 3 word'o lapai. Atrodo daug, bet kai įsikelia į blog'ą - nieko čia daug. Apimties neapibrėšiu, bet 1 word'o lapas tikrai turi būti, tuo labiau, jei dedate paveiksliukus. O iš patirties sakau, kad spalvingas straipsnis daug įdomiau. Apimtis priklauso nuo temos - jei renkatės gana plačią, rašykite daugiau, bet sudominkite. Jei renkatės siauresnę - rašysite, automatiškai, mažiau. Iš tiesų, kuo straipsnis didesnis ir kokybiškesnis - tuo jums geriau. Gerų dalykų niekada nebūna per daug. :)

Todėl atsakymus į klausimus ir savo straipsnį pasirinkta tema word'o formatu siųskite mums į gmail'ą teenagedreamsinfo@gmail.com . Datos neapibrėšiu, nes nežinau, kiek bus dalyvaujančių ir norinčių. Su Monika tiksliai nenutarėm, kiek rašytojų dar priimsim. Manyčiau, jog jūsų laiškų lauksim panašiai iki birželio 3dienos, nes nuo birželio prasidės naujas mėnuo, nauji skaičiavimai, nauji norai.



Kviečiu dalyvauti visas - ir jaunesnes, ir vyresnes. :) Rašysime apie viską, kas įdomu paauglėms. Todėl jei manai, jog vasarą TD puikiai tiktų prie tavo planų - laukiam tavo laiško!

O aš lekiu toliau skaičiuoti gegužės mėnesio parašytų straipsnius ir žinoma, rinkti geriausius. :)

Jei yra klausimų - labai laukiu. Rašykite komentaruose.

Ačiū už sugaištą laiką,

10 Komentarai

  1. Velnias. Tiek mažai laiko davėte. :) . Man tą savaitę du svarbūs stojamieji į gimnazijas. Reikia skirti laiko ir pasiruošimui, jau taip svarsčiau kaip gi man reikės viską spėti, o dabar še tau – atranka į TD. Ir dar tą pačią savaitę. Na niekis, gal kažkaip, šiaip ne taip, rasiu papildomo laiko sudalyvauti TD atrankose, nes tikrai žiauriai noriu čia rašyti.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Anonime - visada galime daryti išimties, žinoma to nusipelniusiems žmonėms. Pavyzdžiui, Živilė. Ją priėmėme jau seniai pasibaigus atrankai. Manyčiau, mokslai svarbiau, todėl daryk tai, kas būtina, o TD tavęs visada palauks! :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Norėčiau labai labai rašyti, žinau net apie ką bet į savaitę parašyčiau 2-3 straipsnius... :(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jusyzynute - negi tai yra mažai? :) Jeigu kai kurios dabartinės ''Teenage Dreams'' rašytojos tiek iš tikrųjų rašytų, situacija būtų visai kitokia. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, šiaip tikrai norėčiau pabandyti, bet kadangi vasara ne už kalnų, negalėčiau pažadėti, kad būsiu aktyvi, juk visgi vasara. :D
    Žodžiu, padarykit rugsėjo mėnesį dar vieną atranką ir aš tikrai pabandysiu patekti į jūsų rašytojų gretas :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Būtų visai nieko sudalyvaut šitam "projekte" ar kaip jį pavadinti, bet kažaip tingisi rašyti straipsnį :)))
    Ar būtų tokia galimybė pabandyti prie rašytojų prisijungti vėliau? Pasibaigus terminui. Nes prieš tai vienai rašėt apie tai, bet ką aš žinau, gal ji jūsų pažįstama ir jai visai kitokios ribos ir privilegijos :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Gabyx2 - manyčiau atrankas kas mėnesį darysim, o mano planuose TD blog'as gyvuos ne vieną mėnesį.. :)

    Maybe - žinoma! Visiems galioja tas pats, tiesiog ne per atranką patekti būtų sunkiau, nes priimtumėme tikrai tik vertas to. O atrankos metu priimam ir tas, kurios nori išmokti rašyti. :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Na, tai reiks bandyt patekti :) Ir per atranką, ir ne :))) Kaip jau pasitaikys. Nes tikrai vilioja mintis rašyti čia straipsnius :)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveika, Vilija. Dauguma šio blogo straipsnių man patinka, tačiau yra ir tų kurie nelabai. Tad ar galima būtų kaip nors padaryti dar vieną"reakciją" ? Tarkim, "nepatiko" ar kažką panašaus. Nes manau yra daug žmonių, kurie taip mano, o rašyti komentarų nemėgsta. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Anonime - ilgai galvojau ties šia tema ir priėjau išvadą, jog vien tas pasakymas ''nepatiko'' tobulėti nepadeda. Atsiradus tokiai reakcijai galbūt net gi prasidėtų specialus tos reakcijos maigymas vien dėl to, kad pakenkt. O iš patirties sakau, kad kartais neargumentuota kritika tikrai smukdo tiek fiziškai, tiek dvasiškai. Manau parašyti kelis žodžius, kodėl tau nepatiko straipsnis ir ką daryti, kad kitą kartą jis visiems patiktų nėra labai sunku. :)

    AtsakytiPanaikinti