Naujas konkursas - "Neįprasta, bet gražu"


Labas visiems! Lauke bent jau pas mane vėsu ir visiškai nesinori kišti nosies iš namų.. Ryte lijo - gera buvo miegoti atsidarius langą, kai į kambarį sklido gaivus oras..  Manau visi pastebit, kad ryte lauke būna gražu - ant žolės yra įvairiausių dydžių lašelių, kurių dėka žolė atrodo gražesnė..  Tačiau dažnai tą vaizdą sugadina netoliese esantis daiktas kuris yra visiškai ne į temą.. Kad ir šiuo atveju šiukšlė ar šiaip koks negražus niekutis.. Tad galbūt supratot, galbūt ne, link ko lenkiu.. Sugalvojau konkursą, kuriam mane įkvėpė šiandien ant stalo buvusio lapo gulėjusios pieštuko drožlės. Na, bet nekankinsiu jūsų ir iš karto trumpai papasakosiu apie konkursą.

APIE KĄ KONKURSAS?


Tiesą sakant, kiek esu skaičiusi blog'us, niekada nemačiau konkurso, kur reikėtų fotografuoti... tai, ką daug kas praleidžia pro akis. Šiuo atveju - popierėlius, įvairias atliekas.. Arba tiesiog tai, ką mes dažnai praleidžiam - menkus dalykus, kurie atrodo visiškai neįdomūs, tačiau nuotraukos gali būti labai gražios! Tiesiog šio konkurso esmė - parodyti savo originalumą, sumanumą, sugebėjimą, talentą fotografuoti kitokius dalykus.. Kitokiu kampu!

KĄ FOTOGRAFUOTI?



Jau minėjau prieš tai, kad jums reikėtų fotografuoti tai, kas patraukia ne kiekvieno akį.. Kažką įdomaus, nematyto.. Arba užtinkamo labai retai. Pasitelk į pagalbą vaizduotę, išbėk į lauką su fotoaparatu ir fotografuok! Kas nėra labai gražu akiai, bet gražu ir originalu bei nekasdieniška fotoaparatui.. Šiuo atveju, patarčiau jums fotografuoti.. Visokias atliekas arba tiesiog tai, kas teršia gamtą, arba gadina jos grožį.. Keistai skamba ir priverčia nusijuokti? Bet ne kiekvienas sugalvotų nufotografuoti nudrožtų pieštukų drožles ir paversti tai kaip nuotrauką.. Todėl galite fotografuoti atliekas, pasiimti idėją iš manęs, bet taip pat nefotografuoti, taip pat įvairiausius gamtos grožius kurie susiję su netvarka..

KOKS KONKURSO TIKSLAS?


Šiaip jei atvirai, tai pagrindinis mano tikslas - surasti žmogų kuris skaito šį blog'ą ir turi pačią geriausią vaizduotę! Taip pat mano tikslas - netvarką aplinkui t.y. įvairias šiukšles arba daiktus be tikslo paversti gražiais vaizdais nuotraukoje..

KO NEGALIMA FOTOGRAFUOTI?


Nepriimsiu darbų ir netalpinsiu jų, jei ten bus gražūs vaizdai, kurie realiai gamtai suteikia grožį, pavyzdžiui įvairios gėlės, tvenkiniai, miškai kurie yra GRAŽŪS.. Jei turit pasiūlymų ką fotografuot, bet nežinot ar galima, parašykit komentaruose - pasakysiu ar tai įeina į šią temą, ar ne.

KUR SIŲSTI? 


Žinoma, kad savo fotografuotas nuotraukas siųskite man į elektroninį paštą - its.meh.yo@gmail.com, nepamirškit parašyti savo vardo laiške (bet ne ant nuotraukos) ir prisegti nuotraukos. Pasitikiu jumis ir tikiuosi, kad nei vienas neapsivogsit iš interneto..

Tad sutrumpinus užduotį, be išsiplėtimo - jūs lekiat į lauką arba lakstot po namus įsikabinę rankose fotoaparatą ir fotografuojat tai, kas jums atrodo, jog teršia gamtą. Įvairios šakos ne vietoj, šiukšlės, šiuo atveju kaip pavyzdyje - drožlės, kurios gamtai (o gal labiau namams?) tikrai nesuteikia grožio.. Tiesiog jūsų svarbiausia užduotis - iš negražaus dalyko, padaryti jį gražiu. Galima naudoti programas pakoreguoti spalvoms, apkarpyti.. Tad sėkmės! Jūsų nuotraukų lauksiu iki gegužės devynioliktos dienos. Jei nebus bent 5 dalyvių - konkursas neįvyks. Prizai bus, bet kol kas nesakysiu kokie.

Tad sėkmės ugdyti savo meno gyslelę! :)

Ačiū, kad skaitėt ir manau, kad šiandien dar tikrai susitiksim..
Monika. ;}*
p.s. nepamirškite balsuoti už jums labiausiai iš šių trijų patikusį pakabuką!
http://thetd4you.blogspot.com/2012/05/ka-mes-turime-grazaus-balsavimas.html

6 Komentarai

  1. Šauni idėja! Tik vat kaip tyčia oras toks lietingas :/
    O tarkim apgriuvę pastatai, jų liekanos tinka? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na.. Žiūrint kokie. Manau, kad tokie pastatai gamtai grožio nesuteikia, todėl manau, kad tiks :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū :) O siųsti vieną nuotrauką ar daugiau? :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Neįprasta? Šiukšlės ir t.t šiomis dienomis netgi labai įprasta. :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Karolina- neįprasta tokius dalykus fotografuot. :DDD

    AtsakytiPanaikinti