MEILĖS SU KLIŪTIMIS.


Labai labas mielosios!:* 


Pastarosiomis dienomis jaučiuosi išsisėmusi tiek fiziškai, tiek emociškai, taigi nerašiau jokių straipsnių, nes nenorėjau nuvilti ar parašyti banalios nesąmonės. Šįkart pasirinkau ganėtinai įdomią ir aktualią temą, kuri tikiuosi sudomins ir privers straipsnį perskaityti iki galo. Tai įvairios priežastys dėl kurių negali būti su savo meile, bei jų sprendimo būdai. Taigi, pradėkim!
1.        


SITUACIJA: Vos naktį užmerki akeles ir bandai panirt į paslaptingiausius sapnus su žydinčiais vyšnių sodais, prieš akis išlenda svajingas jo veidas. Ilgos garbanos. Girdi jo balsą, matai akis įsmeigtas į tave, bet tu stovi kažkur toli, už tūkstančio mylių. Jis groja tavo išsvajota gitara, nes jis- pasaulinio garso žvaigždė, arba bent jau kažkas panašaus.  
KOKIE TAVO ŠANSAI?:: Sunku kažką patarti tokioje situacijoje, nes pasmerkti žodžiais, kad tai neįmanoma- tikrai per daug pesimistiška ir niūru, tačiau jeigu klausiant mano nuomonės, siūlau pamiršti, ištrinti tą vaikiną(ar kelis vaikinus) iš savo minčių. Visų pirma todėl nes, jis populiarus- gali turėti bet kurią merginą, o tu esi tik lašelis vandenyne, tad galimybių tikrai nedaug. Be to, jis neturi laiko bei negali įdėti pastangų į jūsų bendravimą, nes apie tave tiesiog nežino... Manau užtektinai argumentų, kad neverta švaistyti laiko vaikinui, kuriam esi tik nepažįstamoji. Taigi procentais: 1/100
KAIP ELGTIS?:: Geriausias būdas- nustoti juo domėtis bent kuriam laikui, mat tai palengvins tavo kančias, privers nebekvaršinti galvos dėl jo. Taip pat surask kitos veiklos, atsisakyk žiniasklaidos priemonių kuriuose gali jį „sutikti“, dažniau išlyst laukan ir pasižmonėk su savo aplinkos žmonėmis, mat šansai kad patiksi kiemo juokdariui kur kas didesni. O jeigu visgi pasiryžai su juo susipažinsi, gali bandyti tai padaryti per įv. Laidas, straipsnius. Kreipkis į žinomus šalies dienraščius, papasakok jiems savo istoriją ir gal būt turėsi galimybę su juo susitikti. Sėkmės!


2.       SITUACIJA:: Jūs susipažinote sanatorijoje, jis mielas, labai tau artimas, linksmas ir kas be ko- gražus. Jūs smagiai leidžiate dienas, o tada lyg iš niekur, išnyra tėvai su „kelialapiu“ namo. Jis gyvena daugiau nei šimtu kilometrų toliau nuo tavęs, o autobusas ima varginti, jūsų santykiai po truputį ima šalti ir tu nežinai ką daryti, nes jis TOLI nuo tavęs.
KOKIE TAVO ŠANSAI?::  Kur kas didesni nei pirminės situacijos, tačiau į šią situaciją taip pat neverta dėti per didelių vilčių. Visų pirma, vaikinas gali susižavėti kita mergina, o kai tavęs nebematys, nebus poreikio ir ilgėtis. Taigi, 50/100 procentų.
KAIP ELGTIS?:: Jeigu tikrai jam jauti kažką stipraus ir jauti poreikį išsaugoti jūsų santykius- rašyk, primink jam apie savo egzistavimą, skambink, keliauk pas jį ir neleisk susidomėti kitomis merginomis. Tai žinoma nereiškia kad turi jį kontroliuoti, nes vaikinai it jautrūs, mažyčiai gyvūnėliai, vos pajutę vadeles ant rankų ims ir... pabėgs. Nors nuolatinis keliavimas pas jį arba atvirkščiai daug kainuos, tu turėsi garantiją, kad jis su tavimi. O jeigu nori jį pamiršti, nesi garantuota dėl savo jausmų, skaityk PIRMOS situacijos „Kaip elgtis?“.


3.       SITUACIJA:: Tu nuolat jį sutinki gatvėje, jis tau mirksi, tačiau jūs nebendraujate. Tavo draugės mėgsta tau prikaišioti jūsų amžiaus skirtumą, tačiau tu tvirtai įsitikinusi kad jis būtent tas. Tik kaip visgi su tuo amžiaus skirtumu?
KOKIE TAVO ŠANSAI?:: Šiuo atveju daug procentų lemia tavo charakteris bei elgesys. Paprastai vyresnius vaikinus žavi jaunesnės, tačiau pakankamai subrendusios merginos, bet, visada yra išimčių. Tu turi šansų, jeigu moki tinkamai elgtis, gerai su juo sutari, turite bendrų pomėgių, nesipešate dėl niekų. Taigi, 60/100
KAIP ELGTIS?:: Jeigu tu pasirengusi jį pamiršti, skaityk viršuj, jeigu nori kovoti dėl jo: Visų pirma privalai suvokti, kad amžius tikrai turi įtaką, ir tos kvailos mintys kad meilei amžius nesvarbus tikrai ne visada byloja tiesą. Amžiaus skirtumas įtakoja tokius veiksnius kaip nuomonės išsiskyrimas dėl skirtingo amžiaus, taip pat mažytes smulkmenas, pvz.: tau nepatiks jo muzika, bendravimas ar vertybės, kurios susiformavo būtent jo gyvenamuoju, brendimo laikotarpiu. Gal būt jūs neturėsite bendrų pažįstamų ar draugų, todėl rasti bendrą kalbą jūsų draugams bus sunku ir dar daug kitų priežasčių. Tačiau, kadangi prakalbome apie amžių, jeigu jis vyresnis privalai būti pakankamai savarankiška, atsakinga, nekelianti skandalų dėl niekų( pvz.: jeigu tavo vaikinas paspaus „like“ ant nepažįstamos merginos nuotraukos feisbuke, nepulk draskyti jam akių, kelti pavydo scenų.) taip pat, jeigu išsiskyrė jūsų nuomonės, kartas nuo karto nusileisk jam, tačiau jokiu būdu nepamiršk išsakyti savo nuomonės, nes tai jau skirtingi dalykai, kalbant apie jo draugus, niekada jų nekritikuok, žodžiu elkis lyg su paprastu vaikinu, tačiau svarbiausia  detalė- pamiršk apie jūsų amžiaus skirtumą ir niekada to neprabrėžk. Sėkmės!


4.       SITUACIJA::  Jūs kartu einate į mokyklą, laisvalaikį leidžiate eidami į parką, smagiai juokaujate ir rūpinatės vienas kitu, lyg brolis ir sesuo, niekada nepamirštate vienas kito gimtadienio, ginčijatės tik retais atvejais, turite daug bendrų pomėgių ir interesų. Taip, jis tavo geriausias draugas, tačiau tu jam jauti kai ką daugiau ir nežinai ką daryti.

KOKIE TAVO ŠANSAI?:: Didžiąją dalį procentų, užima tavo geriausio draugo elgesys:  jeigu pati kartais pastebi, kad vaikinas į tave užsižiūri, stengiasi kuo daugiau laiko praleisti su tavimi, nepamiršta pasiteirauti kaip tau sekasi, tuomet procentais: 70/100, tačiau jeigu vaikinas tik rūpinasi tavimi kaip sese, dažnai kalba apie kitas merginas, perša tau kitus vaikinus, pamiršta apie jūsų susitikimus, manyčiau: 63/100.
KAIP ELGTIS?::  Jeigu esi užtikrinta, kad jis atsakys į tavo jausmus, pastebėjai atitinkamų veiksnių, kurie reiškia simpatiją tau arba tiesiog nebijai likti be geriausio draugo- gali jam išsakyti savo jausmus, tik jokiu būdu ne telefonu ar socialiniame tinklapyje, taip pat ne mokykloje- jis gali tiesiog išsigąsti, arba pasišaipyti iš tavo jausmų. Taip tik įbauginsi jį. Geras būdas prisipažinti būtų nuoširdus pokalbis arba tiesiog kvietimas į aklą pasimatymą! Gali paprašyti savo draugės, kad paskambintų jam ir pakviestų į pasimatymą apsimesdama nepažįstamąja, o jos vieton, ten nueitum tu ir viską jam papasakotum. Jeigu manai kad jis nieko tau nejaučia, arba nenori jo prarasti kaip draugo- susigyvenk su tuo, gali pasistengti įžvelgti jo blogųjų pusių, priežasčių, kodėl nenorėtum kad jis būtų tavo vaikinas, tai padeda! 


5. SITUACIJA:: Tu sėdi klasėje, abejingai įsmeigusi akis į dieviško grožio bendraklasį, tačiau jis nė nekreipia į tavo dėmesio. Kalbatės tik tada, kai jis paprašo tavęs nusirašyti, nori kokios kitos paslaugos arba geriausiu atveju- eidami namo. Ką daryti?
KOKIE TAVO ŠANSAI?:: Žiūrint kokia tavo situacija- jeigu jųs kalbatės labai retai ir tikrai vienas kito nepažįstate, tokiu būdu jie net didesni  85/100. Jeigu priešingai- kalbatės labai dažnai, tačiau per didelio dėmesio jis tau nerodo- šansų 50/100. Esmė tame, kad pirmajame variante tu gali jam parodyti kokia iš tiesų šauni, paslaugi ar rūpestinga esi, antrajame- jis tave jau pažįsta ir matyt, tu nesugebėjai patraukti jo akies.
KAIP ELGTIS?:: Jeigu nebijai išsakyti savo jausmų, pirmyn, taačiau jeigu nenori sugadinti klasiokiškų santykių arba visai jo nepažįsti imk po truputį jį prisijaukinti: pasisiūlyk padėti jam su dalyku, kuris jam nesiseka, retkarčiais jam nusišypsok ir svajingai nuleisk akis lyg mestelėdama užuominą. Taip pat savaitgaliais, atostogų metu gali pasiteirauti kaip jam einasi, ką nuveikė ir gal būt norėtų kartu kažką nuveikti. Didelė galimybė pažinti jį labiau- klasės vakarėliai, ekskursijos. Jų metu galėsi daugiau laiko praleisti su juo, pasikalbėti, nuveikti kažką smagaus. Nepraleisk progos!


Kol kas tiek priežasčių, kurias aptariau. Jeigu norite, kad aptarčiau ar duočiau patarimą jūsų situacijoje- rašykite komentaruose ir būtinai įgyvendinsiu jūsų prašymą.
Taip pat laukiu komentarų, atsiliepimų ir tų mažyčių mygtukų (naudinga, patiko, ačiū) paspaudimų. Ačiū už dėmesį, iki greito!
pė es, jaučiuosi super fainai, ačiū visoms, kurios manote kad esu šio mėnesio geriausia rašytoja!buuuučkiai ir pažadu daugiau straipsnių. mua.:*



10 Komentarai

  1. žiauriai geras straipsnis! Perskaičiau visą nuo pradžios iki pabaigos, ir tikrai labai sužavėjo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nepatiko, ne kiek pats straipsnio pateikimas, kiek jo tema ir išpildymas. Šia tema iš ties kalbu labai rimtai ir negaliu žiūrėt kai kažkas iš meilės daro cirką. Čia apie meilę beveik nebuvo parašyta beveik nieko, beveik visur buvo rašoma apie simpatijas, įsižiūrėjimus ir panašiai, bet tikrai ne apie meilę. Ir ypač pirmoje situacijoje, joje meilės tikrai negali būt. Pagal mane šitam straipsniui reikėtų keist pavadinimą, nes kas kas, bet meilės čia beveik nerasta ir čia nėra meilė su kliūtimis, čia labiau susipažinimo kliūtis, bandymo bendraut, ir pan.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Iš dalies pritariu Zouhouhou. Ir manau, kad šiais reikalais kievienas verčiau turėtų savo nuomonę. JUk situacijos būna įvairiausios. Išklausius šių patarimų galima pridaryti tokių klaidų, dėl kurių galima vėliau gailėtis. Manau, kad geriausia, kad santykių reikaluose spręstų kiekvienas asmeniškai, o ne klausytų kitų patarimų :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Va va būtent, nes kiekvienas žmogus yra skirtingas, ypač kiekviena pora yra labai skirtinga ir tai kas tinka vienai porai, gali visiškai netik kitai porai. Taip, kad bent jau man asmeniškai straipsnis, pro šalį.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ech... 5 situacija...
    Visiškas mano atspindys. Tik deja, po kelių dienų išleistuvės ir aš jo nebe pamatysiu. Kiekvienas pasuks skirtingais keliais, į skirtingas gimnazijas...
    O jei kalbant apie straipsnį, tai manau toks vidutiniškas. Man patiko jo pati idėja ( su situacijomis, galimybių procentais), bet manau visko iki galo neišpildei. Trūko galbūt asmeninės patirties. Ir radau gana daug klaidų.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Zouhouhou – iš dalies tau pritariu, bet manau tu meilę per daug sudievini, iškeli aukščiau visko. Nereikia jos taip idealizuoti, nes tai tėra jausmas. Jėzau, ji ateina ir išeina, o pasekmės lieka amžiams. Apskritai, visas šis reikalas yra labai subjektyvus. Kiekvienas pasaulį mato savitu požiūriu, o Vitalija jį išreiškė. Taigi, manau nebūtina taip per daug jos peikti. Nes gal ir tavo mintys nevisiems būtų priimtinos.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Anonime - taip, galbūt aš ją per daug sureikšminu ir kaip tu sakai, dievinu, tačiau tik dėl to, nes žinau ką tai reiškia, žinau kas tai per jausmas ir ką jis gali. Ir patikėk kaip sakai "ateina ir išeina", tikrai ne. Kad ir kas bebūtų meilė ateina ir nebe išeina niekada. Ir aš jos nepeikiu, tiesiog pasakiau savo nuomonę, kad tekstas neatitinka pavadinimo.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dėkoju visoms, kurios netingėjo, pakomentavo, pastebėjo klaidas, kritikavo. realiai gal ir norėčiau kažką pasakyti ir turiu ką pasakyti, kalbant apie tą meilę ir panašiai, bet visų pirma- kiekvienas ją supranta savaip, o piršti savo iškeliamas vertybes, nuomonę, jausmus susijusius su ja, man atrodo netolerantiška, beprasmiška, tai va. ištikrųjų, zouhouhou, džiaugiuos už tave, ką ją jau patyrei, tačiau nemanau kad tik tu vienintelė priimi ir supranti ją teisingiausiai. palieku tau teisę spręsti kas teisingiausias šitoj situacijoj ir dar kartą dėkoju. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Savo nuomonės aš niekam neprikišu ir nesakau, kad turi būti būtent taip. Aš tiesiog pasakiau tai ką manau šiuo klausimu, ką manau apie temos pavadinimo ir pačio straipsnio. Kiekvienas renkasi kieno nuomonę priimti, kieno nuomonę sudirbti, ar tiesiog pasakyti savo nuomonę. Gal būt per drastiškai išreiškiau savo nuomonę, bet pasakiau tai ką manau ir galvoju. O šiais laikais kiek žinau galioja žodžio laisvė. : )

    AtsakytiPanaikinti