Kaip tapti geru draugu?

Koks yra geras draugas?

Geras žmogus yra tas, su kuriuo malonu bendrauti žinant, kad jis nepriekaištaus ir neteis, o supras ir išklausys. Jis paklaus, kas tave slegia ir pasistengs padėti. Jis bus su tavimi ir kai tau bus linksma, ir kai liūdna. Jis nepaliks tavęs nelaimėje... Šį sąrašą galima tęsti ir tęsti, bet tam nėra prasmės, nes tikriausiai kiekvienas žinome, koks yra geras draugas. Laimė, jei pavyko tokį sutikti savo gyvenime, bet dar didesnė laimė, jei pavyktų pačiam tokiu tapti. Geri draugai pakampėmis nesimėto - jie yra daug vertingesni už kitus. Taigi kaip tapti geru draugu?

Daryk nedidelius gerus darbus

Ar tau kada nors buvo, kad nuo pačio ryto nuotaika buvo sumauta, viskas nesisekė ir jauteisi kaip žemę pardavusi... Staiga, iš niekur nieko, kas nors pasako malonų žodį ir jis pakeičia visą tavo dieną. Kartais ir tokia smulkmena, kaip apkabinimas, komplimentas, malonus raštelis gali įžiebti šypseną nuliūdusiame veide. Pradėk nuo tokių smulkmenų, nes bendraujant maži dalykai virsta dideliais.

"geras žodis gali sušildyti tris žiemos mėnesius"
-Japonų patarlė

Neveidmainiauk

Nėra blogesnio draugo, kaip tas, kuris į akis šypsosi o už nugaros apkalbinėja. Kai kalbi žmonėms už akių tik pakenki sau dvejopai. Pirma, tu pasirodai nepatikimas žmogui, kuriam išduodi kito žmogaus paslaptis. Jis kitąkart tikrai neišduos tau savųjų, nes jeigu išdavei vieną žmogų, greičiausiai taip pat pasielgsi ir su kitu.
Antra, tu kenki žmogui, kurį išduodi. Ar esi kada nors supratusi, kad kas nors apkalbinėja tave už akių? Nors to negirdėjai, bet galėjai tai pajusti. Keista, bet taip yra. Jeigu akyse saldžialiežuviauji, o už akių apkalbinėji žmones, nemanyk, kad jie to nejaučia. Apie tai vis tiek sužinos.

Patikimi žmonės:

Išlaiko paslaptį.
Vengia paskalų.
Išgirdę apkalbas gina apkalbamąjį.

Klausykis

Susitikusi su draugais nepulk kalbėti apie savo problemas. Žmonėms reikia, kad juos išklausytų lyigai taip pat, kaip jiems reikia valgyti. Ar esi girdėjusi posakį " Žmonėms nerūpi, kiek tu išmanai, kol jie sužino, kiek jie tau rūpi." Todėl nepamiršk kasdien paklausti savo draugų, ką gero jie nuveikė šiandien, kokie jų planai. Rūpinkis ir išklausyk ką kalba kiti.

Mokėk atsiprašyti

Jei apgailestauji, kad šaukei, ginčijaisi su drauge , neteisingai pasielgei, turėk drąsos prieiti ir atsiprašyti. patikėk, bus geriau tiek tau, tiek jai. Niekada nebūk pasipūtusi, juk nėra taip baisu prisipažinti padarius klaidą, be to vėliau pasijusi daug geriau.

Štai tokie, mano manymu, yra svarbiausi gero draugo požymiai. Laikantis šių patarimų, greitai gali pagerinti santykius su draugais ir artimaisiais.

8 Komentarai

  1. Trumpa, bet tikrai gerai pasirinkta ir išpildyta tema. :) Nes šiais laikais tikra sunku rasti žmogų, kuris tau tiktų ir patiktų. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tiesiai šviesiai sakau - AČIŪ tau, Akvile. Tu esi nuostabi. Tu man padėjai pripažinti, kad nereikia bijoti pirmai atsiprašyti. Ačiūačiūačiū

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai geras straipsnis. Pasirinkai puikią temą rašymui. Šaunuolė, tu užduotį atlikai su kaupu :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viskas, nuo rytojaus keičiuosi :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Smagu, kad pavyko šiuo straipsniu padėti kažkam :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Ooo, šitas kjut. Bet aš ir taip labai gera drauge, na bet aciu ir už šituos patarimus.

    AtsakytiPanaikinti