Kai kankina vienatvė




Sveikos! Šiam vėlaus vakaro straipsniui nusprendžiau pasirinkti, mano manymu gana aktualią temą - vienatvė. Ar tau kada nors teko jaustis vienišai? Jausti keistą tuštumą, lyg būtų dingusi dalelė tavęs? Vienatvė - tai tuštumos jausmas, kurį bent kartą gyvenime yra patyręs kiekvienas žmogus. Paradoksalu, bet ji dažniau aplanko tuos, kurie nuolat būna tarp žmonių, turi daugybę draugų, negu tuos, kurie mėgsta laiką leisti vienumoje.
Dėl ko atsiranda šis jausmas? Vienatvę sukelia daug priežasčių - paviršutiniškas bendravimas su žmonėmis, neturėjimas su kuo atvirai pasikalbėti, išsiskyrimas su mylimu žmogumi, įtempti santykiai šeimoje...
Vienatvė dažnai painiojama su vienišumu - vienišumas yra buvimas visiškai vienam, o vienatvę patirti galima net ir būnant su kitais žmonėmis. Jausti vienatvę nėra nenormalu - tai natūralus jausmas, kurį kartais jaučiame visi, tereikia mokėti jį įveikti. Ką daryti, kai jautiesi beviltiškai vieniša?

Užimk save
Susirask kokią nors veiklą, kuri neleistų tau galvoti apie tai, kokia vieniša ir prislėgta jautiesi. Daryk namų darbus, mokykis, skaityk knygą, važinėkis dviračiu - bet ką, kas išvalytų tavo galvą nuo liūdnų minčių. Jeigu tik sėdėsi namuose ir gailėsiesi savęs, gali užpulti depresija ir liūdesys.

Būk tarp žmonių
Susitik su geriausia drauge, praleisk laiką su šeima, galų gale išeik į miestą pasivaikščioti po parką ar parduotuves, pavedžiok šunį (jei turi). Vienatvę dažnai sukelia bendravimo trūkumas, Bet kartais ji tėra noras pabūti su kuo nors, žinoti, kad kažkam rūpi.

Šypsokis
Taip, šypsokis! Kad ir kaip liūdna tau bebūtų, šypsokis kitiems, šypsokis sau, net jeigu šypsena bus nenuoširdi."Fake it until you make it." Šis posakis iš tiesų veikia, todėl po kiek laiko pasijusi geriau - apkrėsi gera nuotaika pati save.

Išmok jaustis laiminga būdama viena
Jeigu išmoksi gerai jaustis net ir tada, kai visą dieną būni viena, vienatvė tavęs niekuomet negąsdins.Nebūtina tapti atsiskyrėlei, tiesiog reikia išmokti smagiai leisti laiką vienai.

"Kas nemėgsta vienatvės, tas nemėgsta ir laisvės, nes tik būdamas vienas žmogus yra laisvas."
-Artūras Šopenhaueris

6 Komentarai

  1. O kaip jūs padarėt tas korteles?

    AtsakytiPanaikinti
  2. per photoshop'ą. O straipsnis man patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai aktuali tema ir įdomus straipsnis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Manau visiems būna tokių dienų, kai nori pabūti vieni, "atsiplėšti" nuo visų draugų, visko kas supa aplinkui.. Manau kartais net nėra priežasčių, kai jauti tą vienatvę kaip sakėi. O šiaip, užjaučiu, kai nenorom esi vienišas ir nieks nepadeda... Man patiko tavo straipsnis, šaunuolė :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai patiko straipsnis. Vertė susimąstyti :)

    AtsakytiPanaikinti