Facebook. Kodėl jis toks populiarus tarp paauglių bei jaunimo?


Mes - jaunimas, paaugliai, pastaraisiais metais labai daug laiko praleidžiame prie kompiuterių. Jaunimo kalba sakant nolifiname. "Ir ką tu ten tiek daug veiki?' - dažnai mūsų tėvams ir suaugusiems iškylantys klausimai.
Šiame straipsnyje kviečiu paskaityti ape mano nuomonę vieną iš lankomiausių portalų - FACEBOOK.

FACEBOOK. Šiek tiek istorijos
Šis portalas pradėjo veikti nuo 2004 metų Vasario mėnesio. Kurį įkūrė Markas Zuckenbergas (Mark Elliot Zuckerberg) amerikietis programuotojas.
Praėjo tik maždaug 8 metai, o facebook jau turi maždaug 900 mln. aktyvių vartotojų!
Tad KUO tas portalas toks patrauklus ir visus patraukiantis?

Kokio maždaug amžiaus daugiausiai lankosi facebook žmonių?


Čia pateiksiu dvi diagramas pagal lytį ir amžių, kad viskas būtų aiškiau.





























Taigi, kaip rodo diagramos, daugiau lankytojų yra moterų. Amžius - 18-25 m. Toliau viskas išdėstyta schematiškai.


















Kas mus traukia tame facebook'e?

Manau keliais žodžiais apibūdinti neįmanoma. Visiems skirtingai. Vieni labai noriai seka visokių puslapiukų naujienas, kiti eina į FB tam kad patikrintų "ar jiems kas neparašė". Kitiems patinka "laikinti"...
Labai daug mūsų facebook tikrina po kelis šimtus kartų per dieną. O prieš tikrindamas siūlau užduot sau klausimėlį "o ko man konkrečiai reikia šiame tinklalapyje?"
Daug kam yra tiesiog trauka pasitikrint ar niekas neparašė ant sienos ar neatsiuntė žinutės.

Ką daryt kad facebook nekenktų mokslams?

Pripažinkim, per internetą nukenčia ir mūsų sveikata, mokslai, santykiai su draugais, šeima... O kodėl? Atsakymas - nes tą laiką kurį mes galim pavyzdžiui mokytis - praleidžiam prie interneto ir švaistom laiką veltui.

Keli patarimai kad nieks nenukentėtų; nei draugai, nei šeima ir kiti aplinkiniai.
  • Eidamas ruoštis kontroliniui, atsiskaitymui - neskelbk nieko ant sienos, pvz; einu mokytis. Tada tau bus įdomu ar kas palaikino, pakomentavo, ir tuomet negalėsi susikoncentruoti tam ką buvai numatęs.
  • Susiplanuok kiek gali per dieną gali būti prie kompiuterio -Ir stenkis tai vykdyti! Jei pasiskirsi maždaug 1 valandą prie interneto - spėsi padaryt namų darbus, pabendraut su draugais ir nenukentės tavo pačio/s sveikata.
  • Prieš kiekvieną kartą eidamas prie FB - pagalvok ar tau ten yra ką veikti.
  • Neprisikelk į FB visokių negražių ar seksualių nuotraukų - Viskas gali atsisukti prieš tave! Vienas iš tavo FB "draugų" gali jas paviešinti, išdarkyti ir pan, tad iš vis nepadaugink su nuotraukom ir dėk jas atsakingai.
  • Nepriiminėk nepažystamų žmonių į draugus - Kam tau reikia kad kažkas matytų tavo asmeninę informaciją apie tave?

Taigi, tikiuosi straipsnis buvo įdomus ir jums naudingas! Kaip visad lauksiu nuomonių į komentarus arba į el. p. neringa.kev@gmail.com
Taigi, gero vakaro,
xoxo





0 Komentarai