Brolis ir sesė - draugai ar priešai?

 Tie patys genai, ta pati vaikystė, tie patys tėvai, tie patys namai, o gal net kambarys ir drabužiai. Broliai ir sesės - geriausi draugai o kartu ir didžiausi varžovai - kuriam pavyks iškovoti tėvų meilę?
Daugelis žmonių turi brolių ir sesių, bet toli gražu ne visi su jais sutaria taip gerai, kaip norėtųsi. Kad ir koks amžiaus skirtumas būtų tarp jų, tačiau visada pasitaiko pykčių ir nesutarimų, kurie kartais baigiasi muštynėmis. Turbūt ne vienai iš jūsų dažnai tenka susipykti su broliu ir sese, bet nepaisant visų pykčių, jie yra tie žmonės, kurie pažįsta mus geriau už visus kitus ir drąsiai galime juos vadinti artimiausiais žmonėmis gyvenime. Brolių ir sesių santykiai yra ypatingi - nesvarbu ar sutariame gerai ar ne, bet prie jų galime būti savimi. Taip pat šie santykiai yra ir patys permainingiausi - dažnai broliai vieną dieną būna didžiausi priešai o kitą - jau geriausi draugai. Juk susipykus su sese ar broliu negali tiesiog apsisukti ir išeiti - gyventi kartu vistiek reiks. Broliai (seserys) nuo draugų skiriasi tuo, kad jie peržengia ribas kurių neišdrįstų peržengti niekas. Vienas primena kitam pačius negražiausius gyvenimo momentus pačiu netinkamiausiu laiku. Tik jie gali drąsiai išrėžti "nekenčiu tavęs", o vėliau tikinti "aš tave myliu"
. Dažnai brolių ir seserų santykius nulemia amžių skirtumas tarp jų.


Kai skirtumas 1 - 2 metai, dažniausiai jie būna daugiau varžovai, nei bendrininkai, juk kuo mažesnis amžiaus skirtumas tarp brolių ar seserų, tuo aršesnė konkurencija ir tarpusavio kovos. Jie nuolat pešis dėl tėvų meilės ir dėmesio, ir tikrai nė vienas nenusileis kitam.Jei jaunėlis vienoje ar kitoje srityje stipriai pralenks vyresnėlį, didelė rizika, kad vyresnysis nusivils savimi, tėvais, gyvenimu. Jis gali nustoti siekti rezultatų arba imsis keršto planų. Tačiau panašaus amžiaus broliai ir sesės dažniau randa bendrų interesų ir pomėgių.



Kai skirtumas 3 - 4 metai, vyresnėlis stengsis kiek tik įmanoma parodyti jaunesnėliui kad jis geresnis, stipresnis, o jam teliks nusileisti ir pripažinti jo pergalę.  tačiau jaunesniam broliui/ sesei dažniausiai teikiama daugiau tėvų dėmesio, o tai gali sukelti vyresnėlio pavydą. Tačiau kai skirtumas būtent toks, broliai ir sesės dažniau būna bendrininkai negu varžovai.







Kai skirtumas didesnis: Dažniausiai, kai amžiaus skirtumas didelis, konkurencijos tarp brolių ir sesių beveik nebūna, vyresnėlis būna pakankamai suaugęs ir savarankiškas, todėl jis supranta, kad jaunėliui reikia daugiau meilės ir dėmesio negu jam. Dažniausiai vyresnis brolis/ sesė tampa jaunesniojo "angelu sargu".




Apie žmogų daug pasako jo draugai, bet dar daugiau galima sužinoti pamačius jo šeimą. Sužinok, ką tavo gyvenime lemia statusas šeimoje:

 


Vyresnėlė

Esi atsakinga. Ant tavo pečių gula daug svarbių darbų, kurių nespėja padaryti tėvai. Jei paskirtų darbų atlikti nesugebi, tėvai abejoja, ar galima tavimi pasitikėti... Tačiau jeigu viską darai be priekaištų, tokios dukros galima pavydėti. Tu esi stipri. Kaip ten bebūtų jaunėliams pirmiau duodamas saldainis, jie pirmi apkabinami, tėvai iš savo sparnelio juos paleidžia vėliau. Tačiau savarankiškesni visada būna vyresnėliai. Jie niekada nepalūžta vos ištikus kokiai nelaimei, jie yra aštraus proto, bet kartu ir rūpestingi, supratingi, paslaugūs...

Viduriukas

Įdomu būti vyresnėle - viskas tavo rankose, smagu būti jaunėle - gali elgtis nepriklausomai... O kas, jei esi viduriukas? Tau tenka didžiausias darbas - klausyti vyresnėlio ir nepaleisti iš akių jaunėlio! Viduriukai dažniausiai būna ramūs ir linksmi. Jie patikimi, tokių žmonių galima prašyti pagalbos. Tiesa jie yra gana nepastovūs, jiems sunku vadovautis savo nuomone.

Jaunėlė

Jaunėlio gyvenimas gana nerūpestingas - tėvams jis visada atrodo mažas. Jie stengiasi jam padėti kuo galėdami, spręsti jo bėdas ir nelaimes. Jaunėlis neretai būna lepinamas - jam atitenka gardžiausias kąsnelis.Be to jaunėlis turi payzdį - vyresnėlį. Jei esi jaunėlė, stenkis tėvams įrodyti, kad moki būti savarankiška ir atsakinga- tuomes užsitarnauti pagarbą nebus sunku.











8 Komentarai

  1. Yep, apie tai tai jau tikrai žinau, mano gyvenimo istorija :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Omg, visa mano gyvenimo istorija išklota :D Labai puikus straipsnis!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Beveik atspėjo.. :D
    Patiko straipsnis. :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Esu vyresnioji ir viskas sutapo...
    ;D

    AtsakytiPanaikinti
  5. viskas nurasyta ir zurnalo seno.. tikrai neidomu antra karta skaityti ta pati, juolab, kad kiekvienas nurasyt mokam. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Stebiuosi tavim, Akvile! Šaunu ^^

    AtsakytiPanaikinti